ANNONSE - GILDE

I dag kan jeg friste med ytrefilet fra Gilde Lyst kjøtt servert på en seng av stekte grønnsaker og toppet med en spicy mangosaus - en kjapp, fargerik og smakfull hverdagsmiddag!

Gilde Lyst kjøtt er en produktserie utviklet for oss som ønsker å lage sunn, enkel og god hverdagsmiddag. Produktene er enkle å tilberede, de er nøkkelhullsmerket og inneholder lite fett. Jeg har her brukt ytrefilet naturell, som kommer i skiver. Her er det bare å krydre kjøttet og legge det tilbake i formen, for deretter å steke det i stekeovnen i ca. 12 minutter. Enkelt, ferdig preppet og klart til bruk! Og mens kjøttet koser seg i ovnen fikser du grønnsakene og den smakfulle mangosausen. Prøv det du også!

Ingredienser

KJØTT & MANGOSAUS

1 pakke Gilde lyst kjøtt, ytrefilet naturell (480 g)
salt og pepper
1 mango
1 appelsin , juicen (ca. 1 dl)
3-4 ts rød curry

GRØNNSAKER & TILBEHØR

1 rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
1 gul paprika , i strimler
3 vårløk , finsnittet
4 porsjoner basmatiris el.
1 neve cashewnøtter
granateplekjerner (kan sløyfes)
frisk koriander

SLIK GJØR DU

YTREFILET MED PAPRIKA OG SPICY MANGOSAUS

Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme. Kok risen etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene som angitt, og rist cashewnøttene i tørr stekepanne.

Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det etter anvisningen på emballasjen (følg gjerne tipset om å brune kjøttet raskt på begge sider før du ettersteker det i stekeovnen).

Rens mangoen og kjør fruktkjøttet til en glatt saus med en stavmikser eller lignende. Tilsett nypresset appelsinjuice og smak til med rød carrypasta til du får ønsket styrke på sausen (lag den gjerne litt sterk). Kjør sausen litt til.

Stek rødløk, paprika og vårløk i litt olje, til løken er blank og myk og paprikaen er mør og fin. Tilsett mangosausen og stekesjyen fra kjøttet, og la det surre et par minutter.

Server ytrefileten sammen med grønnsaksblandingen og risen. Drypp litt av sausen over kjøttet og gi det hele et dryss med cashewnøtter, granateplekjerner og frisk koriander.

YTREFILET MED PAPRIKA OG SPICY MANGOSAUS

VELBEKOMME!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Gilde. Gilde Lyst kjøtt fås i ulike varianter, både naturell og krydret. Gilde Lyst kjøtt får du kjøpt hos Coop Extra, Obs og Mega. Les mer og få flere oppskrifter her

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste