I dag kan jeg friste med en smaksrik og enkel wok med kjøttdeig, fargerike grønnsaker og en smakfull woksaus med blant annet appelsin og chili.

Ingredienser

KJØTT & GRØNNSAKER

600 g kjøttdeig eller karbonadedeig
nøytral olje til steking
salt og pepper
1 gul løk , i tynne båter
3 gulrøtter , i tynne strimler
1 stor rød paprika , i tynne strimler
3 vårløk , snittet

WOKSAUS

1 appelsin , skall og saft
4-5 ss soyasaus
1 ts riseddik
1 ts sesamolje
2 fedd hvitløk , finhakket
1-2 ts ingefær , finrevet
1-2 ss brunt sukker
1 ts Sriracha (smak til)
2 ts maisenna

TILBEHØR

4 porsjoner villris eller annen ris
1 neve cashewnøtter el.
frisk koriander , hvis du har

SLIK GJØR DU

 

Kjøttwok med appelsin- og chilisaus

Kok ris eller nudler etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene som angitt over.

Vask appelsinen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv ca. halvparten av skallet med et zesterjern el. og ha det i en bolle sammen med ca. 1 dl. appelsinjuice fra appelsinen. Tilsett de øvrige ingrediensene til woksausen og smak til slik at du får en fin balanse mellom det salte (soyasausen), det søte (sukkeret) og det sterke (chilisausen/sriracha). Rør inn maisennaen til slutt. Sett til side.

Stek kjøttdeigen i litt nøytral olje, til den er gjennomstekt. Krydre underveis med salt, pepper og gjerne et par klyper chiliflak. Sett til side.

Stek løk og gulrøtter i et par minutter, og sett til side. Stek også paprika og vårløk et par minutter, og tilsett deretter den ferdigstekte kjøttdeigen, resten av grønnsakene og woksausen. Rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt.

Server woken umiddelbart med ris eller nudler, cashewnøtter og frisk koriander som tilbehør. Sett gjerne også frem soyasaus slik at man kan krydre retten litt ekstra hvis man vil.

Kjøttwok med appelsin- og chilisaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Herlighet for en nyyyyydelig rett ❤️ Familien bare stønnet av velbehag. Et funn av en rett Så masse nydelige smaker i retten! Jeg brukte kjøttdeig av svin. Du er bare så dyktig å komponere deilige matretter Dette her blir en gjenganger! Garantert! Tusen takk

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste