Kombinasjonen appelsin og chili er en favoritt, og tar denne biffwoken til nye høyder. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker. Storfekjøttet kan eventuelt byttes ut med kylling eller svinekjøtt, hvis du heller foretrekker det.
Ingredienser
BIFFWOK & RIS
600 g | entrecôte /ytrefilet av storfe (i tynne skiver) |
1 ss | soyasaus |
1 | gul løk (i tynne båter) |
2 | gulrøtter (i tynne strimler) |
1 | rød paprika (i tynne strimler) |
1/2-1 | rød chili (i tynne skiver) |
4 porsjoner | ris (kokt etter anvisningen) |
WOKSAUS
1 | appelsin (saft og skall) |
4-5 ss | soyasaus |
1 ss | riseddik |
1 ts | sesamolje |
3 fedd | hvitløk (finhakket) |
2 ts | frisk ingefær (revet) |
2 ss | sukker |
2 ts | maisenna |
SLIK GJØR DU
Skjær opp kjøttet i jevnstore skiver og legg i en liten bolle. Tilsett 1 ss soyasaus og vend sammen. La det stå å marinere mens du gjør klart resten.
Vask appelsinen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv ca. halvparten av skallet og ha det i en bolle sammen med appelsinjuicen fra hele appelsinen. Tilsett de øvrige ingrediensene til woksausen og smak til med sukker. Rør inn maisennaen til slutt. Sett til side.
Kok risen etter anvisningen på pakken. Skjær opp grønnsakene som angitt over.
Ha litt nøytral olje i en varm wokpanne/stekepanne og stek halvparten av kjøttet raskt på begge sider. Legg til side. Gjør det samme med resten av kjøttet. Stek løk og gulrøtter i et par minutter, og legg til side. Så står paprika og chilien for tur, stekes også et par minutter. Tilsett deretter kjøttet, resten av grønnsakene og woksausen, rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt.
Server woken umiddelbart med risen som tilbehør.
VELBEKOMME!
Nydelig rett som jeg lager for 2.gang nå Har prøvd veldig mange oppskrifter, og du skuffer aldri!
Kjempegod wook!
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Dette må prøves Kan jeg bytte ut riseddik med annen type edikk? Feks hvitvinseddik?
Lurer på det samme må det være riseddik ?
Du kan evt. smake til med annen type eddik.
O M G
Denne var sååå god!
Hadde på litt ekstra pynt dah med sesamfrø og vårløk!
Beste middagen jeg har smakt på i alle fall 6 måneder!
Tusen takk Trine!
Hei Trine,
denne retten har blitt en av familiens favoritter.
Din blogg gir inspirasjon til å teste ut nye retter. Variasjonen på menyen her i huset er betydelig større enn den ellers ville vært.
Tusen takk for at du deler din matglede på bloggen.
Hilsen
Tordis
Denne retten har jeg laget mange ganger. Nydelig, balansert smak. Blitt veldig populær i familien og hos venner
Aldeles rågo! Blir en favoritt fremover
«Det var innertier!» sa gubben. Jeg er enig! Dette var kjempegodt og vil garantert bli laget igjen, mange ganger! Tusen takk igjen Trine
Denne har blitt en favoritt når vi får gjester. Men er usikker på hvilken vin som passer.
Takk for mange gode oppskrifter.