
Mange har spurt etter oppskrift på Waldorfsalat. Her kommer den, litt sent for de som spurte før jul, men Waldorfsalat smaker jo godt året rundt, som tilbehør til kalkun eller som en del av en buffet, blant annet.
Annonse
Ingredienser
3 stilker | stangselleri , i biter |
2 ringer | hermetisk ananas , i biter |
150 g | blå druer (stenfrie), delt i to + noen til dekor |
3 | syrlige epler , i terninger |
1 neve | valnøtter , grovt hakket |
1 1/2 dl | kremfløte , stivpisket |
1 ts | sukker (smak til) |
1 1/2 ss | sennep (smak til) |
1 1/2 dl | majones (smak til) |
sitronsaft (smak til) |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsaker og frukt (eplene til slutt) og ha dem i en bolle. Pisk kremfløten og sukkeret til krem, og rør forsiktig inn tilsett majones, sennep og sitronsaft (smak til). Vend dressingen inn i fruktblandingen, og tilsett grovt hakkede valnøtter. Oppbevar salaten i kjøleskap frem til den skal serveres. Pynt gjerne med noen friske druer og valnøttkjerner ved servering. Salaten kan gjerne lages dagen før.
Deilig tilbehør til for eksempel kalkun med appelsinchilisaus og kalkun med hvitvinsaus.
VELBEKOMME!
Publisert 16. 1. 2015
Waldorfsalat er snadder 🙂 I vår familie har vi måttet innskrenke majonesandelen til halvparten, og ikke ha slett så mye selleri i. Sellerien deles også i mye mindre biter, slik at den opptrer nærmest som ett «krydder». Vi har heller ikke sukker,sitrosaft eller sennep i. Det begynner da å ligne litt på en fruktsalat 😉 men slik er det nå, og det er blitt en variant som er lett å like for alle. God Helg!
Ser ut som en herlig Waldorfsalat du har laget. I jula prøvde jeg meg på en variant der jeg valgte å bytte ut majones med creme fraishe, det ble et forfriskende herlig resultat:-)
Supert utgangspunkt til å lage en egen personlig vi! Vi må droppe ananas her i huset – og veldig små biter selleri ja ! Tar mest grønne epler og en rød eple … Nam ;D
Laget den i kveld – kjempegod!
Er det noe som helst som kan brukes som erstatning for selleri, ingen i huset her liker smaken av den? Ellers høres salaten fantastisk god ut og har absolutt lyst å lage den til jul
Da kan du bare droppe selleristang og heller tilsette litt mer av de andre ingrediensene. 🙂
Prøv grønnkål
Ingen av ungene likte selleristang da de var små, så eg brukte hodekål eller spisskål. Nå bruker eg halvparten av kvar. Den blir kjempegod. Eg pisker heller ikkje kremfløyten, berre blander den med majonesen og rører til den er klumpefri.
Blir best med frisk ananas og sellerirot i tynne strimler(julienne)
God jul
hei
Er det mogleg å få oppgitt majonesen i gram i staden for dl?
Jeg bruker denne oppskriften, men tilsetter også tynne strimler med hodekål. Det anbefales 🙂
Skal det være 1,5 dl fløte, eller 1,5 dl ferdig pisket krem?