En fargerik salat er slett ikke forbeholdt sommer og sol. Med knasende frisk rødkål, grønnkål, fennikel, eple og granateplekjerner blir det fest i salatbollen i mørketiden også. Nydelig tilbehør til for eksempel kalkun og kylling, og et smakfullt og spennende innslag å julens lunsj- og middagsbuffeter.

Ingredienser

VINTERSALAT

100 g grønnkål , renset og finsnittet
1 ss ekstra virgin olivenolje
1/2 liten rødkål , finsnittet
1 fennikel , finsnittet
2 røde epler , i terninger
1 neve valnøtter , grovt hakket
1 granateple , kjernene

DRESSING

100 g crème fraîche
100 g majones
1 1/2 ss sennep (gjerne grov type)
1-2 ss sitronsaft
1 ts honning
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Vintersalat med grønnkål, rødkål, eple og valnøtter

Skyll og rens grønnkålen og fjern de groveste stilkene. Skjær grønnkålen opp i tynne strimler og legg den i en stor salatbolle. Drypp over olivenoljen og masser den gjerne inn i grønnkålen.

Skjær opp resten grønnsakene og frukten som angitt, og ha i bollen. Bruk gjerne en mandolin el. på rødkål og fennikel, hvis du har. Hakk valnøttene grovt, og ha i salaten. Del granateplet i to, skrap ut kjernene og ha ca. halvparten i salaten.

Rør sammen crème fraîche og majones, og smak til med sennep, sitron, honning, salt og pepper. Hell dressingen over salaten og vend det hele sammen. Strø over resten av granateplekjernene, og salaten er klar til servering. Prøv den gjerne til langtidsstekt kalkunbryst med kremet portvinsaus.

Vintersalat med grønnkål, rødkål, eple og valnøtter

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste