En fargerik salat er slett ikke forbeholdt sommer og sol. Med knasende frisk rødkål, grønnkål, fennikel, eple og granateplekjerner blir det fest i salatbollen i mørketiden også. Nydelig tilbehør til for eksempel kalkun og kylling, og et smakfullt og spennende innslag å julens lunsj- og middagsbuffeter.
Ingredienser
VINTERSALAT
100 g | grønnkål , renset og finsnittet |
1 ss | ekstra virgin olivenolje |
1/2 liten | rødkål , finsnittet |
1 | fennikel , finsnittet |
2 | røde epler , i terninger |
1 neve | valnøtter , grovt hakket |
1 | granateple , kjernene |
DRESSING
100 g | crème fraîche |
100 g | majones |
1 1/2 ss | sennep (gjerne grov type) |
1-2 ss | sitronsaft |
1 ts | honning |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skyll og rens grønnkålen og fjern de groveste stilkene. Skjær grønnkålen opp i tynne strimler og legg den i en stor salatbolle. Drypp over olivenoljen og masser den gjerne inn i grønnkålen.
Skjær opp resten grønnsakene og frukten som angitt, og ha i bollen. Bruk gjerne en mandolin el. på rødkål og fennikel, hvis du har. Hakk valnøttene grovt, og ha i salaten. Del granateplet i to, skrap ut kjernene og ha ca. halvparten i salaten.
Rør sammen crème fraîche og majones, og smak til med sennep, sitron, honning, salt og pepper. Hell dressingen over salaten og vend det hele sammen. Strø over resten av granateplekjernene, og salaten er klar til servering. Prøv den gjerne til langtidsstekt kalkunbryst med kremet portvinsaus.
VELBEKOMME!
Kan denne lages dagen før?