Lag en smakfull, frisk og litt syrlig risnudelsalat med vietnamesiske aner. Her finner du blant annet sprø salat og bønnespirer, syltede gulrøtter og reddiker, ristede cashewnøtter, friske urter og deilig marinert svinekjøtt. Det hele toppes med en syrlig dressing (nuoc cham) og eventuelt litt sriracha om du ønsker det litt "hot". Bytt gjerne ut svinekjøttet med kylling eller storfe, eller dropp kjøttet og gå for en vegetarisk salat isteden. Godt smaker det uansett!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

KJØTT & MARINADE

300-400 g svinekjøtt eller kylling
1 sjalottløk , grovt hakket
1 fedd hvitløk , grovt hakket
2 ss fiskesaus
2 ss sukker
1 ss soyasaus
1 ss olivenolje
1 ss flytende honning
1 ts sesamolje
1/2 ts nykvernet sort pepper
nøytral olje til steking

SYLTEDE GRØNNSAKER

3 gulrøtter , i tynne strimler
4 reddiker , i tynne skiver
4 dl vann , kokende
1 dl sukker
1 dl eddik (7%)
1/4 ts salt

NUDELSALAT

150 g risnudler
100-150 g bønnespirer
1 liten romanosalat (ca.) eller annen salat, grovt snittet
1/2 agurk , i strimler
100 g cashewnøtter eller peanøtter, grovt hakket
koriander , grovt hakket
mynte , grovt hakket

DRESSING (NUOC CHAM)

1-2 fedd hvitløk , knust
1 ts Sriracha eller 1/2 rød chili
3-4 ss fiskesaus
3 ss sukker
3 ss vann
1 1/2-2 ss riseddik
1/2-1 lime , saften

TILBEHØR

1/2 lime , i båter
Sriracha (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

VIETNAMESISK NUDELSALAT

SYLTEDE GRØNNSAKER

Kok opp vannet og tilsett sukker, salt og eddik, og rør til sukkeret er oppløst. Skjær opp gulrøtter og reddiker som angitt, og ha i en liten bolle. Hell eddiklaken over og la det stå å trekke i minst 30 minutter, gjerne over natten (tildekket når grønnsakene er avkjølt).

MARINERT SVINEKJØTT

Rør sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en plastpose og hell marinaden over. Pass på at marinaden fordeler seg over kjøttstykkene. Jeg brukte nakkekoteletter denne gangen, men du kan eventuelt benytte kylling eller storfe isteden. La kjøttet marinere i minst 30 minutter, gjerne over natten.

Ta kjøttet ut av marinaden og stek det i litt nøytral olje i varm stekepanne, til det er gjennomstekt. La det stå å hvile i minst 5 minutter før du skjærer det i strimler (umiddelbart før servering).

DRESSING (NUOC CHAM)

Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte, syrlige og sterke. La gjerne dressingen stå å trekke litt før servering.

VIETNAMESISK NUDELSALAT

NUDELSALAT

Rist de hakkede cashewnøttene i tørr stekepanne og sett til side. Kok risnudlene etter anvisningen på pakken, skyll dem umiddelbart under kaldt vann og la dem renne av i et dørslag. Skjær opp alle grønnsakene som angitt og ha dem i en stor bolle sammen med risnudlene. Hell eddiklaken av de syltede grønnsakene og ha også dem i salatbollen. Vend salaten forsiktig sammen, og drypp ca. halvparten av dressingen over. Fordel kjøttet oppå salaten og dryss cashewnøtter og friske urter over.

VIETNAMESISK NUDELSALAT

Server resten av dressingen ved siden av, gjerne sammen med litt sriracha dersom du liker det litt «hot».

VELBEKOMME!

 

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste