Gjør en vri på tacoen og lag en smakfull vegetarisk tacosuppe med deilige grønnsaker, bønner og mais. Lag tacosuppen så hot eller mild som du ønsker, og topp den etter smak og behag, med for eksempel med rømme, revet ost og grovt knuste tortillachips.

Ingredienser

SUPPEN

1 løk , finhakket
3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød paprika , i biter
2 gulrøtter , i små terninger
1 ss tomatpuré
400 g passata eller hakkede hermetiske tomater
5 dl grønnsakkraft
200 g kidneybønner (ferdig kokt)
1 liten boks hermetisk mais
1/2 lime , saften
sukker
salt og pepper

KRYDDERBLANDING

1 ts korianderfrø
1 ss spisskummen
1 ss røkt paprikapulver
1 1/2 ts oregano
1/4-1/2 ts chipotlechili

TILBEHØR

4 ss lettrømme
4 ss revet ost
150 g tortillachips
1/2 lime , i skiver
8 cherrytomater , i båter
frisk koriander

SLIK GJØR DU

Tacosuppe

Skjær opp grønnsakene som angitt slik at du har alt klart før du setter i gang. Ha korianderfrøene i en morter og støt dem fint. Mål også opp resten av krydderet og bland alt godt sammen.

Finn frem en mellomstor gryte og stek løken på middels varme til den er blank og myk. La hvitløken steke med det siste minuttet. Tilsett tomatpuré og ca. 2/3 av krydderblandingen (se tips under) og la det surre med et par minutter under stadig omrøring. Ha så i paprika, gulrøtter, passata og grønnsakkraft (eller utblandet fond/buljong). La suppen småkoke uten lokk i ca. 15 minutter til gulrøttene er møre. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i gryta sammen med de avrente maiskornene. Smak til med limesaft, sukker, salt, pepper og eventuelt litt mer av krydderblandingen, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene.

Server suppen rykende varm med for eksempel rømme, revet ost, grovt knuste tortillachips, lime og koriander som tilbehør.

TIPS

  • Du regulerer selv hvor hot og spicy denne suppen skal være. Dersom du bruker alt krydderet blir den ganske hot, så om du liker mildere smaker kan det være lurt å ikke tilsette alt med en gang, men smake deg frem til den perfekte balansen for din gane.
  • Dersom du ønsker kjøtt i suppen kan du for eksempel tilsette ca. 200 gram karbonadedeig (ferdig stekt) eller samme mengde chorizo. Grønnsakkraften kan eventuelt erstattes med kylling- eller kjøttkraft.

Tacosuppe

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Så glad jeg fant bloggen din! Du e så utrolig flink og kreativt! Maten blir jo helt nydelig

    1. Jeg vil tro den kan stå flere dager i kjøleskapet, så lenge den har blitt raskt avkjølt og ikke varmet opp flere ganger. Det er vanskelig å si eksakt for det er mange forhold som kan påvirke holdbarheten. Her er det bare å lukte og smake!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste