En av de enkleste veiene til en rask, god og mettende veggismiddag er en alt-i-ett-gryte med karri, grønnsaker, kikerter og linser. Som for eksempel denne. Velbekomme!
Ingredienser
GRYTERETTEN
1 | rødløk , finhakket |
nøytral olje til steking | |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ts | fersk ingefær , finrevet |
3 ts | karri |
1 1/2-2 ts | malt spisskummen |
1 ts | malt koriander |
1/2-1 ts | chilipulver |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
4 dl | kokosmelk |
2 dl | grønnsakkraft eller utblandet buljong/fond |
200 g | kikerter (ferdig kokt) |
1/2 | squash , i terninger |
1 | rød paprika , i strimler |
150-200 g | røde linser (ferdig kokt) |
salt og pepper |
TILBEHØR
4 porsjoner | ris , kokt etter anvisningen på pakken |
cashewnøtter (kan sløyfes) | |
frisk koriander (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Bruk måleskje og mål opp krydderet. Hell væsken av kikerter og linser, skyll dem under rennende vann og la overskuddsvannet renne av. Finn frem hermetiske tomater, kokosmelk og grønnsakkraft. Kok risen etter anvisningen på pakken.
Finn frem en vid gryte og stek løken i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med det siste minuttet, og tilsett deretter ingefær og krydderblandingen. Rør godt sammen og la det stå å surre i ca. 1 minutt før du tilsetter hermetiske tomater, grønnsakkraft, kokosmelk, kikerter, squash og paprika. Rør godt sammen og la det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Ha i linsene og la det koke i ca. 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer av de øvrige krydderne.
Server gryteretten med ris, frisk koriander og eventuelt cashewnøtter.
TIPS
- Ta gjerne en titt på denne videosnutten fra Instagram hvor jeg viser hvordan jeg lager denne retten.
- Varier med ulike typer grønnsaker, for eksempel gulrot, søtpotet, potet eller andre rotgrønnsaker. Vær obs på at rotgrønnsaker må koke lengre enn det som står i oppskriften.
- Server gjerne nan som tilbehør. Oppskrift på hjemmebakte nan finner du her.
VELBEKOMME!
Denne var utrolig god!! Mange gode smaker sammen, og savnet ikke kjøtt.. Var første, -men ikke siste gang jeg lager denne retten.. Tusen takk!✨
Hva slags karri bruker du her?
Denne var knallgod, og lett å lage! Falt i smak hos alle her, inkludert 15- og 11-åringen.
Så hyggelig å høre at den falt i smak hos hele familien! 🙂
Veldig god, lager den ofte og hele familien liker den:)
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen, det setter jeg stor pris på!
Utrolig god! Smaksrik. Neste gang tar jeg med gulrot og blomkål.
Så hyggelig å høre – takk for tilbakemeldingen. Gulrot og blomkål kan gjerne tilsettes, blir kjempegodt det også. Anbefaler deg også å prøve denne oppskriften hvis du er glad i blomkål og gulrot: https://trinesmatblogg.no/recipe/vegetargryte-med-sotpotet-og-blomkal/ 🙂
Hvordan er den å fryse?
Denne var så god! Anbefales!
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Ser veldig godt ut. Hvilken type karri brukte du?
Jeg bruker vanligvis karri fra dagligvarebutikken, Santa Maria eller Hindu.
Blir denne i dag, deilige smaker og så rask å lage
Så hyggelig å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen! 🙂
Er den sterk i smak? Har ei venninne i klubben som ikke tåler sterk mat… Noen forslag til fortsatt mye smak , men ikke sterk smak?