En av de enkleste veiene til en rask, god og mettende veggismiddag er en alt-i-ett-gryte med karri, grønnsaker, kikerter og linser. Som for eksempel denne. Velbekomme!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

GRYTERETTEN

1 rødløk , finhakket
nøytral olje til steking
3 fedd hvitløk , finhakket
1 ts fersk ingefær , finrevet
3 ts karri
1 1/2-2 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
1/2-1 ts chilipulver
400 g hermetiske tomater , hakkede
4 dl kokosmelk
2 dl grønnsakkraft eller utblandet buljong/fond
200 g kikerter (ferdig kokt)
1/2 squash , i terninger
1 rød paprika , i strimler
150-200 g røde linser (ferdig kokt)
salt og pepper

TILBEHØR

4 porsjoner ris , kokt etter anvisningen på pakken
cashewnøtter (kan sløyfes)
frisk koriander (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Bruk måleskje og mål opp krydderet. Hell væsken av kikerter og linser, skyll dem under rennende vann og la overskuddsvannet renne av. Finn frem hermetiske tomater, kokosmelk og grønnsakkraft. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Finn frem en vid gryte og stek løken i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med det siste minuttet, og tilsett deretter ingefær og krydderblandingen. Rør godt sammen og la det stå å surre i ca. 1 minutt før du tilsetter hermetiske tomater, grønnsakkraft, kokosmelk, kikerter, squash og paprika. Rør godt sammen og la det småkoke uten lokk i ca. 10 minutter. Ha i linsene og la det koke i ca. 5 minutter til. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer av de øvrige krydderne.

Server gryteretten med ris, frisk koriander og eventuelt cashewnøtter.

Vegetarisk karrisuppe

TIPS

  • Ta gjerne en titt på denne videosnutten fra Instagram hvor jeg viser hvordan jeg lager denne retten.
  • Varier med ulike typer grønnsaker, for eksempel gulrot, søtpotet, potet eller andre rotgrønnsaker. Vær obs på at rotgrønnsaker må koke lengre enn det som står i oppskriften.
  • Server gjerne nan som tilbehør. Oppskrift på hjemmebakte nan finner du her.

VELBEKOMME!

 

Skriv ut
  1. Denne var utrolig god!! Mange gode smaker sammen, og savnet ikke kjøtt.. Var første, -men ikke siste gang jeg lager denne retten.. Tusen takk!✨

    1. Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen, det setter jeg stor pris på!

  2. Er den sterk i smak? Har ei venninne i klubben som ikke tåler sterk mat… Noen forslag til fortsatt mye smak , men ikke sterk smak?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste