Bak fantastisk gode snurrer med vaniljekrem i svingene og deilig bringebær i midten!

Ingredienser

GJÆRDEIG

900 g hvetemel
150 g sukker
25 g gjær (gjerne rød type)
1 ts kardemomme
1/2 ts salt
1 egg
5 dl melk
150 g smør i små terninger

FYLL & DEKOR

300 g vaniljekrem (ca.)
200 g bringebærsyltetøy (ca.)
1 egg til pensling
melisdryss til dekor

SLIK GJØR DU

Vaniljesnurrer med bringebær

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i en kjøkkenmaskin med eltekrok og kjør på lav hastighet til alt er godt blandet. Det er ikke nødvendig å varme opp melken først, ta den gjerne rett fra kjøleskapet (se tips). Tilsett eventuelt mer melk dersom deigen virker kompakt, eller litt mer hvetemel om den virker løs. Elt deretter deigen i ca. 10 minutter på middels hastighet. Tilsett smøret i terninger og elt i ytterligere 10 minutter, til du har en glatt og smidig deig som slipper kantene i bakebollen. Dekk bakebollen med lokk eller plast og sett til forheving til den har est til omtrent dobbel størrelse, etter ca. 1 ½ time.

Mens deigen hever kan du lage vaniljekremen etter denne oppskriften. Du kan også benytte ferdig vaniljekrem.

Ha den ferdighevede gjærdeigen på melet underlag og kjevle den ut til en rektangulær deig som er ca. 65 x 40 cm. Bre vaniljekremen utover deigen. Begynn nederst, på langsiden, og rull deigen til en jevn, fast pølse. Skjær pølsen opp i 24-27 jevnstore emner, ca. 2 1/2 cm brede. Bruk gjerne en sytråd for å få et fint snitt uten at vaniljekremen presses ut. Fordel snurrene på 2-3 bakepapirkledde bakebrett, og la dem etterheve under plast eller et klede i ca. 45 minutter.

Pensle snurrene med sammenvispet egg. Bruk en liten teskje og lag en liten fordypning midt på bollen, og fyll fordypningen med bringebærsyltetøy (bruk gjerne sprøytepose). Stekes ved 225 grader (over- og undervarme) på midterste rille i 13-15 minutter, til snurrene har en gyllen overflate og er lett brune under. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så det kan være lurt å følge med de siste minuttene. La snurrene stå på stekebrettet et par minutter og legg dem deretter over på en rist for videre avkjøling.

Gi gjerne vaniljesnurrene et lite melisdryss før servering, og nyt dem lune sammen med en kopp god kaffe eller te.

Vaniljesnurrer med bringebær

TIPS

  • Bruk kardemommekjerner som du knuser i en morter. Det gir den beste smaken. Kardemommekjerner får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker og i nettbutikker som selger krydder.
  • Ønsker du fremgangsmåten for gjærdeigen mer utførlig beskrevet kan du lese mer her eller ta en titt på denne videoen hvor jeg viser hvordan jeg lager søt gjærdeig.
  • Fersk gjær kan byttes ut med tørrgjær, litt over en halv pose. Dersom du ønsker at deigen skal heve raskere kan du varme melken til ca. 20 grader. Har du bedre tid kan du kaldheve deigen i kjøleskapet natten over, les mer her.
  • Snurrene kan fryses. La dem tine på kjøkkenbenken og varm dem deretter i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 4 minutter.
  • Alle oppskriftene på boller/snurrer finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei, i det siste har ikke smøret blandet seg godt inn i deigen. Hva kan jeg gjøre jeg feil? Har Ankarsrum kjøkkenmaskin som jeg ikke alltid forstår meg helt på ☺️.

    1. Anbefaler deg da å la smøret stå i romtemperatur et par timer før du skal bake, eventuelt at du bruker ostehøvel på smøret. Og så må du elte til alt smøret er godt blandet inn i deigen. Har ingen erfaring med Ankarsrum selv.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste