Med noen tortillalefser på lur kan du trylle frem deilig "jukse-pizza" på under et kvarter! Lefsene smøres med litt tomatsaus eller rømme/creme fraiche, og toppes med det du har tilgjengelig av grønnsaker, ost, krydder og kjøtt. Dette er en ypperlig måte å bruke opp rester på - og la gjerne både små og store få lage sin egen pizza etter smak og behag!

Denne tortillapizzaen er toppet med tomatsaus, chorizo, paprika og chili, en litt "hot" kombo som er populær hjemme hos oss - spesielt hos junior på snart 11 år som mer enn gjerne lager sin egen tortillapizza.

Ingredienser

TORTILLAS & TOMATSAUS

6 tortillas
400 g hermetiske tomater , hakkede
2 fedd hvitløk , finhakket
1 ss extra virgin olivenolje
sukker , smak til
salt og pepper , smak til

TOPPING

100-200 g chorizo , i tynne skiver
1 mozzarella
1 rød paprika , i strimler
1 rød chili , i tynne ringer
tørket oregano

SLIK GJØR DU

Tortillapizza med chorizo, paprika og chili

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme.

Hell de hermetiske tomatene i et dørslag og la dem stå å renne av i noen minutter uten at du rører i dem. Ha de avrente tomatene i en liten bolle og tilsett finhakket hvitløk og olivenolje. Smak til med sukker, salt og pepper. Ønsker du en slett saus kan du kjøre den med en stavmikser eller blender, men selv foretrekker jeg den slik den er.

Skjær opp chorizo og grønnsaker som angitt. Bruk det du har tilgjengelig – dette er en ypperlig måte å bruke opp rester på.

Tortillapizza med chorizo, paprika og chili

Legg 2-3 tortillas på et bakepapirkledd bakebrett og fordel ca. 1 ss tomatsaus på hver tortilla. Ha på mozzarella (eller annen ost), paprika, chorizo og chili. Dryss gjerne over litt tørket oregano eller pizzakrydder. Stekes på midterste rille i 8-10 minutter, til tortillapizzaen er passe stekt.

Serveres umiddelbart med friske urter (hvis du har) og gjerne med litt rømmedressing som tilbehør.

Tortillapizza med chorizo, paprika og chili

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For litt tykkere bunn bruker jeg to tortilla oppå hverandre, med litt revet ost mellom. (Når osten smelter, limes de to sammen.)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste