Det er noe spesielt med middagsretter som kan tilberedes i en og samme form, som ser utrolig innbydende ut når den settes på bordet, og smaker bare enda bedre når den inntas. Dette er en slik rett. Til ca. 4 porsjoner trenger du:

Annonse

Ingredienser

600-700 g torskefilet , i biter
salt og pepper
700 g poteter , i skiver (ca.)
olivenolje
1 rødløk , i båter
1 rød paprike , i biter
1 gul paprika , i biter
1/2 hvitløk , grovt hakket
100 g cherrytomater , delt i to (ca.)
1 neve sorte oliven
1/2 sitron , skall og saft
100 g fetaost , i terninger (ca.)
bladpersille
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Torskeform med middelhavsgrønnsaker

 

Sett ovnen på 225 grader og skjær opp ingrediensene som angitt ovenfor.

Del opp torsken i jevnstore stykker og strø godt med havsalt på fisken. La saltet virke i 15-20 minutter, og skyll deretter av saltet under litt rennende vann og tørk fisken forsiktig med litt kjøkkenpapir. Slik tørrsalting gjør at torsken blir fastere i fisken.

Finn frem en langpanne eller stor ildfast form og ha potetene i pannen/formen. Ringle over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 15 minutter.

Torskeform med middelhavsgrønnsaker

Ha paprika, rødløk, hvitløk og tomater i langpannen/formen og bland godt sammen. La det steke videre i ca. 15 minutter, til potetene er nesten møre.

Senk temperaturen til ca. 200 grader. Ta formen ut av ovnen og vend litt i grønnsakene. Fordel fiskestykkene og oliven over grønnsakene. Riv sitronskallet (kun det gule) på et zesterjern eller lignende og press saften ut av sitronen. Fordel sitronskall og sitronsaft over formen, og stek det hele i 7-10 minutter, til fisken er ferdigstekt og flaker seg.

Smuldre litt fetaost over retten og gi den et dryss av flatbladet persille, og server umiddelbart.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Kan denne lages med annet kjøtt, feks kylling eller svin, eller vil man da måtte steke kjøttet først? 🙂

 2. Utrolig god og veldig lettvint middag, store og små likte denne. Tilsatt også noen biter chorizo pølse som jeg allerede hadde, yam.

 3. Laget det til middag i går. Smaken er bra, men poteter var ikke helt myke, og det helle rettet føles litt tørt. Trenges litt saus som tilbehør.

  1. Enig med Ludmila her. ja det så litt tørt ut, savnet noe saus i oppskirften…kanskje eggsmør vil passe? 🙂 tenket p prøve den idag

 4. Fantastisk!!! Ny familiefavoritt. Enkel, rimelig og smakfull. Tusen takk for enda en deilig rett. 🙂

 5. Prøvde denne retten i dag, og det var en stor suksess! Alle i familien likte den, og den både så god ut og smakte godt. Vi serverte grillede rundstykker til (det var sol og fint vær, så vi spiste ute), og jeg hadde også litt rester av gresk dressing (m lett kesam) som smakte veldig godt til.

  Skal absolutt lages igjen! 🙂

 6. Denne er fantastisk! Jeg dropper oliven, men lager sennepssaus til (Hellstrøm-oppskrift) og det blir sååå godt!

 7. Denne står nå i ovnen. Blir spennende å smake:)
  Min rett ser aldeles ikke tørr ut. Glemte dere Olivenolje og en dæsj sitronsaft, kanskje?

 8. Bruker du fersk eller frossen fisk i dine oppskrifter, i dette tilfelle torsk?
  Salter du både fersk og frossen fisk?
  For øvrig takk for mange fine oppskrifter?

  1. Jeg bruker både fersk og frossen fisk, avhengig av hva slags rett jeg lager. Denne retten kan gjerne lages med frosset (tint) torsk. Og salt må til, enten fisken er fersk eller har vært frossen.

 9. God middag, igjen 🙂
  Har brukt denne oppskriften flere ganger nå, jeg pleier å koke potetene nesten ferdig først – og så liker jeg å putte litt brokkoli i tillegg for og få mer grønnsaker.

 10. Fikk servert Torskeform med poteter, løk, paprika og feta hos et vennepar. Retten smakte fortreffelig og i dag skal jeg lage den til våre barnebarn.

 11. Denne lagde vi i dag.trodde vi kom til å savne saus, men det gjorde vi ikke. Det var suksess! Alle likte det! Kommer garntert til å lage den igjen.??

 12. Dette er fantastisk godt og enkelt! Synes ikke det blir tørt, retten inneholder jo både olje og sitronsaft, og i tillegg avgir fisk og tomater væske. Men det har kanskje med potetsorten å gjøre, jeg pleier å bruke mandelpotet.

 13. I dag smakte det fortreffelig med torsk til middag. Falt for denne fra Trines mat 2, og ble ikke skuffet! Elsket smakskombinasjonene, og retten ble slett ikke tørr. Mandelpoteter passet perfekt. Formen ble skrapet tom, og det fine er at ungene kan plukke ut det de liker best og spise bare det:) Denne skal på middagsbordet igjen senere!

 14. Kjempegodt og saftig! Brukte lime og koriander da det var det jeg hadde. Denne kommer jeg til å lage flere ganger.

 15. Laget denne i dag. Den blei nydelig. Jeg puttet en chilli og litt ekstra hvitløk i. Den ble både saftig å god med kraften som kommer fra tomatene,olivenolje og sitron

 16. Hei!

  Har tenkt å lage denne suppen, den ser veldig god ut. Jeg er ikke så begeistret for fisk, kan man sløyfe «Fish sause»? Ser at denne ingrediensen går igjen i flere thai-supper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.