Ut fra tilbakemeldingene fra dere lesere er det flere enn meg som digger fisk i form, og spesielt når den er toppet med et smakfullt og sprøtt nøttelokk. Her kommer en ny variant, inspirert av oppskriften på "ovnsbakt laks med nøttelokk". Men, her er det torsken som spiller hovedrollen, sammen med deilige grønnsaker, rød pestosaus og sprøstekt chorizo. Prøv den du også - og fortell meg gjerne hva du synes!
Ingredienser
TORSK & NØTTELOKK
600 g | torskefilet |
3 ss | panko eller brødrasp |
2-3 ss | persille , finhakket |
2 ss | parmesan , finrevet |
2 ss | pinjekjerner , ristet og grovt hakket |
1/2 | sitron , finrevet skall |
2 ss | extra vigin olivenolje |
salt og pepper |
GRØNNSAKER & TILBEHØR
1 | rødløk , i tynne båter |
nøytral olje til steking | |
1 | rød paprika , i strimler |
1 | gul paprika , i strimler |
3 fedd | hvitløk , grovt hakket |
2 | vårløk , i biter |
100 g | cherrytomater , delt i to |
150-200 g | chorizo (spicy type), i små terninger (kan sløyfes) |
4 porsjoner | villris , poteter, pasta el. |
ruccula |
RØD PESTOSAUS
3 dl | matfløte |
40 - 50 g | parmesan , finrevet |
2 ss | rød pesto eller mer |
2-3 ts | kyllingfond eller grønnsaksfond |
1 ss | sitronsaft |
2-3 klyper | chiliflak |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader over- og undervarme. Skjær opp grønnsakene som angitt. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne. Kok ris, poteter eller annet tilbehør etter anvisningen. Dersom du ønsker å lage pestoen selv kan du benytte denne oppskriften.
Stek løken i litt nøytral olje et par minutter, og tilsett deretter rød og gul paprika. La det steke til grønnsakene er myke og møre. La hvitløk og vårløk steke med de siste minuttene. Tilsett deretter tomatene og la dem surre med et par minutter. Krydre med litt salt og nykvernet sort pepper. Fordel grønnsakene i en form som er ca. 22 x 22 cm.
Hell matfløten i stekepannen og varm den opp mot kokepunktet. Tilsett parmesan og smak til med rød pesto, chiliflak, kyllingfond, sitronsaft, salt og pepper. Hell den varme sausen over grønnsakene.
Skjær fisken i jevnstore biter, krydre med litt salt og fordel den oppå grønnsaksblandingen.
Rør sammen panko/brødrasp, persille, parmesan, pinjekjerner, sitronskall og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Fordel blandingen oppå fisken.
Stekes på midterste rille i 18-20 minutter, til fisken flaker seg og nøttelokket har tatt litt farge. Mens torsken koser seg i ovnen kan du steke chorizoen i litt nøytral olje, til den er sprø og fin.
La torskeretten hvile i ca. 5 minutter, og server den deretter med chorizo, gjerne litt rucculasalat og poteter/ris/pasta etter smak og behag.
TIPS
- Du kan gjerne preppe ferdig grønnsakene og blandingen til nøttelokket dagen før, og oppbevare det i kjøleskapet. Pestosausen og torsken tilsettes rett før steking. Pestosausen bør være varm når du legger fisken i. Dersom sausen er kald må du steke retten noe lengre slik at fisken blir gjennomkokt.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Middag i går. Det var kjempe godt. Hadde besøk av kjæresten som i utgangspunktet var skeptisk til fiskemiddag, men ble positivt overrasket. Den skal lages flere ganger
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Det er alltid så gøy å høre at oppskriftene faller i smak! 🙂
Denne er veldig god, falt i smak hos hele familien, inkludert den noe kresne 12-åringen. Masse god smak – jeg glemte chorizoen, men tror jeg lager den uten neste gang også, savnet den ikke. Men vil prøve med ruccolasalat neste gang (denne vil garantert bli laget flere ganger!).
Så hyggelig å høre at retten falt i smak! 🙂
Hvor ble det av vårløken? Står listet opp, men jeg finner ikke igjen i framgangsmåten.
Vårløken tilsettes sammen med hvitløken. Har presisert det i oppskriften nå.
Kjempe nydelig!! Som vanlig 🙂
Tusen takk for flotte og inspirerende oppskrifter Trine.
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Så bra at det falt i smak! 🙂
Lagde den i går og den var bare noe av det beste vi har smakt, takk for flott oppskrift.
Mvh Ellen Strand
Så hyggelig å høre at den falt i smak! 🙂
Jeg som ikke har spist fisk annet enn fiskeboller en gang i skuddåret og litt Tempura Maki, gikk inn i det nye året for å lære meg å like fisk. Denne oppskriften gjør det mulig. Takk for en god og deilig fiskerett
Utrolig god
Alltid hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!
Dette er noe av det beste jeg har smakt! Hadde ikke fløte men brukte kokosmelk som ble veldig godt. Skal serveres til venninnegjengen om en liten stund
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!