Tomatsuppe er alltid populært, og her kommer en som metter godt siden den i tillegg til tomater også inneholder både gulrot og poteter. En ypperlig suppe å lage på "tomt kjøleskap", dersom du har poteter, gulrøtter og hermetiske tomater i hus. Krydre den så sterk eller mild som du ønsker.

Ingredienser

1 rødløk , hakket
2 fedd hvitløk , hakket
2 ss tomatpuré
1 - 1 1/2 ts paprikapulver
1 ts timian , tørket
1 ts malt spisskummen
1/2 - 1 ts karri
800 g hermetiske tomater , hakkede
7 1/2 dl grønnsaksbuljong
2 poteter , grovt revet
2-3 gulrøtter , grovt revet
2-3 ss crème fraîche , rømme eller en fløteskvett
1/2 lime , saften
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skrell, skjær opp og riv grønnsakene som angitt.

Stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med mot slutten av steketiden. Tilsett tomatpureen og la det surre i ca. 1 minutt, før du tilsetter krydder, hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, poteter og gulrøtter. Gi suppen et oppkok og la den stå å småkoke i 15-20 minutter.

Kjør suppen jevn i en blender eller med en stavmikser. Tilsett creme fraiche og kjør den litt til. Smak til med limesaft, salt og pepper, og mer av de øvrige krydderne om nødvendig.

Serveres rykende varm med tilbehør etter smak og behag, for eksempel krutonger. Topp gjerne suppen med litt creme fraiche, friske urter og chiliflak.

Tomatsuppe med potet og gulrot

En topping av sprøstekte kikerter og chorizo smaker også godt til denne suppen.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Jeg har tidligere laget grønnsakskraft etter din oppskrift og fryst ned, jeg lurer på to ting. Bruker jeg like mye kraft som buljong for å lage denne suppen? Og kan jeg fryse ned rester av suppen dersom jeg bruker allerede nedfryst kraft?

    1. Hvor mye kraft du skal benytte vil være avhengig av hvor mye du har kokt den inn. Har du kokt den inn mye må du tilsette litt vann (slik at du totalt får den væskemengden som er angitt i oppskriften). Mitt beste råd er å prøve – og smake deg frem. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste