I dag kan jeg by på en frisk og litt spicy tomatsuppe som er toppet med lime- og chilimarinerte reker. Dette er en lekker og smakfull suppe som passer ekstra godt nå på sommeren, til lunsj, som forrett eller som hovedrett - om du vil. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

TOMATSUPPEN

2 gulrøtter , i små biter
2 sjalottløk , finhakket
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket (ca.)
nøytral olje til steking
1 ss tomatpuré
6-7 dl grønnsaksbuljong
2 bokser hermetiske tomater (av god kvalitet)
1-2 ts sukker
1/2-1 lime , saften
tabasco
salt

LIMEMARINERTE REKER

300 g rensede reker (ca.)
1/2 lime , saften
1/4 rød chili , finhakket
frisk koriander , grovt hakket (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Tomatsuppe med chili, lime og reker

Tomatsuppe med chili, lime og reker - vann med lime

Fres gulrøtter, sjalottløk, hvitløk og chili i litt nøytral olje, til løken blir blank og myk. Tilsett tomatpuréen og la det surre ca. ett minutt, før du tilsetter hermetiske tomater, buljong (smak deg frem ift styrken på buljongen) og sukker. La suppen koke i ca. 15 minutter, til gulrøttene er møre og fine.

Kjør suppen med en stavmikser, til du får en jevn suppe. Smak til med limesaft, tabasco og litt salt.

Rens rekene og ha dem i en liten skål sammen med limesaft, finhakket chili og koriander.

Øs suppen opp i suppetallerkener og ha en raus spiseskje med de limemarinerte rekene oppi suppen. Pynt gjerne med frisk koriander og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

 

ENJOY!

Skriv ut
    1. Start med så lite som nulig ett par dråper så prøver du deg frem dvs smaker den til

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste