Kalenderen viser juni og sommeren er forhåpentligvis rett rundt hjørnet. Det er kanskje flere enn meg som har ambisjoner om å lage og nyte sommermaten ute denne sommeren også? Jeg elsker å servere fargerike og smakfulle salater som tilbehør til grill- eller sommermaten. I dette innlegget deler jeg to av dem, nemlig en smakfull jordbærsalat med sitrusdressing, og en ruccula- og fennikelsalat med balsamicodressing.

Ingredienser

JORDBÆRSALAT

65 g feldsalat mix eller annen salat
1 søt paprika , i ringer
1 neve druer , delt i to
1 avokado , i skiver
150 g jordbær , delt i to
1/2 sitron , saften
1/2 lime , saften
1-2 ss extra virgin olivenolje
1 ss flytende honning
salt og pepper
frisk basilikum

RUCCULA- OG FENNIKELSALAT

65 g ruccula
1 fennikel , i tynne skiver
1 neve pinjekjerner , ristet
40 g parmesan , i flak
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss balsamicoeddik , vellagret type
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Jordbærsalat med sitrusdressing - sommersalater

JORDBÆRSALAT MED SITRUSDRESSING

Skjær opp grønnsaker, frukt og bær som angitt, og ha dem i en bolle eller fat sammen med feldsalaten.

Rør lime- og sitronsaft sammen med flytende honning (eller sukker) og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og vend forsiktig sammen. Dekorer med frisk basilikum.

Ruccula- og fennikelsalat - sommersalater

RUCCULA- OG FENNIKELSALAT MED BALSAMICODRESSING

Skjær fennikelen i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin, hvis du har) og ha en en bolle sammen med rucculasalaten. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, og dryss dem over salaten (gjerne noe avkjølt).

Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, og smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og fordel parmesanflak over (bruk gjerne en ostehøvel).

Server salatene som tilbehør til sommerens grillmat.

Sliders Meny

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste