Kalenderen viser juni og sommeren er forhåpentligvis rett rundt hjørnet. Det er kanskje flere enn meg som har ambisjoner om å lage og nyte sommermaten ute denne sommeren også? Jeg elsker å servere fargerike og smakfulle salater som tilbehør til grill- eller sommermaten. I dette innlegget deler jeg to av dem, nemlig en smakfull jordbærsalat med sitrusdressing, og en ruccula- og fennikelsalat med balsamicodressing.
Ingredienser
JORDBÆRSALAT
65 g | feldsalat mix eller annen salat |
1 | søt paprika , i ringer |
1 neve | druer , delt i to |
1 | avokado , i skiver |
150 g | jordbær , delt i to |
1/2 | sitron , saften |
1/2 | lime , saften |
1-2 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | flytende honning |
salt og pepper | |
frisk basilikum |
RUCCULA- OG FENNIKELSALAT
65 g | ruccula |
1 | fennikel , i tynne skiver |
1 neve | pinjekjerner , ristet |
40 g | parmesan , i flak |
2 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | balsamicoeddik , vellagret type |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
JORDBÆRSALAT MED SITRUSDRESSING
Skjær opp grønnsaker, frukt og bær som angitt, og ha dem i en bolle eller fat sammen med feldsalaten.
Rør lime- og sitronsaft sammen med flytende honning (eller sukker) og olivenolje, og smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og vend forsiktig sammen. Dekorer med frisk basilikum.
RUCCULA- OG FENNIKELSALAT MED BALSAMICODRESSING
Skjær fennikelen i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin, hvis du har) og ha en en bolle sammen med rucculasalaten. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, og dryss dem over salaten (gjerne noe avkjølt).
Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, og smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og fordel parmesanflak over (bruk gjerne en ostehøvel).
Server salatene som tilbehør til sommerens grillmat.