På menyen i dag står en lakserett med japanske smaker. Laksen er marinert i teriyakisaus, en saus fra det japanske kjøkken som er laget av soyasaus, sake, risvin og sukker. Sausen benyttes også til å smaksette de wokede grønnsakene. Som tilbehør serverer jeg sobanudler, som er laget av bokhvete, noe som gir den flotte brunlige fargen. Denne hvetesorten gir også en søtere og kraftigere smak til nudlene enn vanlig hvete. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

TERIYAKILAKS

600 g laksefilet , i porsjonsstykker (ca.)
3 ss teriyakisaus (ca.)
nøytral olje til steking

NUDLER + WOKEDE GRØNNSAKER

300 g sobanudler (eller andre nudler)
1 stor rødløk , i tynne båter
1 rød paprika , i strimler
1 gul paprika , i strimler
4 vårløk , grovt snittet
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
1 ss fersk ingefær , finrevet (ca.)
3 ss teriyakisaus
1 ss soyasaus
200 g aspargesbønner eller miniasparges
1 ss sesamfrø , ristet i tørr stekepanne

SLIK GJØR DU

TILBEREDNINGSTID: ca. 40 minutter

Skjær laksen opp i porsjonsstykker og legg den i en form eller lignende. Drypp teriyakisausen over og snu på laksestykkene, slik at fisken er dekket med teriyakisausen. Kle formen med litt plastfolie eller lignende og la fisken marinere i ca. 30 minutter.

Teriyakilaks

Mens fisken marineres skjærer du opp alle grønnsakene som angitt ovenfor, slik at alt er klart. Kok deretter nudlene etter anvisningen på pakken.

Ta fisken opp av marinaden og tørk den lett med et kjøkkenpapir. Krydre fisken med bittelitt salt og stek den i litt nøytral olje på middels varme, først ca. 4 minutter på den ene siden, og deretter 2-4 minutter på den andre siden. Laksen skal ha en sprø skorpe på begge sider, men skal fortsatt være rosa i midten. La laksen hvile noen minutter før servering.

Wok grønnsakene (tilsett hvitløk, chili og ingefær mot slutten) raskt i litt nøytral olje i en vid stekepanne, til grønnsakene er møre, men fortsatt har litt spenst igjen. Smak til med teriyakisaus og soyasaus. Ha de ferdigkokte og avrente nudlene sammen med grønnsakene og vend det hele forsiktig sammen, og legg laksen oppå. Strø de ristede sesamfrøene over. Alternativt kan du selvsagt servere laks, wok og nudler hver for seg.

Teriyakilaks med wokede grønnsaker og nudler

Serveres umiddelbart. Nyyyt!

TIPS

 • I woken kan du tilsette det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel squash, spinat, gulrot, sopp og/eller squash.
 • Aspargesbønnene/aspargesen kan gjerne forvelles litt på forhånd. Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle, ta kasserollen av varmen og ha grønnsakene i. La det trekke 2-3 minutter, før du heller av vannet og tilsetter grønnsakene i woken.
 • Teriyakisaus er også ypperlig å bruke som marinade til alle typer kjøtt og grønnsaker, som en BBQ glaze, eller i wok/gryter i stedet for soya saus.

VELBEKOMME!Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. La merke til det samme, men så er jo produktplassering og opplysning om ulike merker i oppskriftene en viktig del av hele blog-konseptet……… Det går helt sikkert like bra å bruke produkter fra andre produsenter også, som Santa Maria eller Blue Dragon. Det skal jeg gjøre.

 1. Nam, dette blir til middag i dag! Soyalaksen din har lenge vært en favoritt til middag. Syntes forøvrig reklamemerkingen var tydelig og grei. Er veldig glad i Saitaku-produktene!

 2. Så må det jo også nevnes at sobanudler er glutenfrie! Det er jo kjekt for de med intoleranse, eller for dem som ønsker å unngå gluten.

  Ellers, retten ser veldig lekker ut, fristet til å prøve den i nærmeste fremtid!

  1. NB! Sobanudlene er IKKE glutenfrie. Dette er kopiert fra innhold via linken som er oppført: Ingredienser
   Hvetemel, bokhvetemel, vann, salt.

 3. Jeg finner ikke sobanudler på noen meny eller ica butikker, kan jeg bruke noe annet istedenfor? eggenudler eller risnudler? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.