En kjapp, enkel og smakfull vegetarisk pastarett, med ovnsbakte tomater og toppet med gremolata. Prøv den du også!

Ingredienser

OVNSBAKTE TOMATER

400 g cherrytomater el.
olivenolje
salt
1 klype sukker

GREMOLATA

40-50 g parmesan , finrevet
1 liten potte kruspersille , grovt hakket
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 økologisk sitron , finrevet skall

PASTA & TILBEHØR

4 porsjoner tagliatelle eller annen pasta
nykvernet sort pepper
extra virgin olivenolje
godt brød

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 150 grader varmluft. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje og strø over litt flaksalt og sukker. Stekes i ca. 30 minutter, til tomatene har falt litt sammen.

Mens tomatene står i ovnen lager du gremolataen. Hakk og riv ingrediensene som angitt og kjør dem deretter i en minihakker eller lignende, til du har en jevn, smulete blanding.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente. Det vil si at den er myk, men med tyggemotstand. Hell av kokevannet.

Server pastaen umiddelbart, sammen med de ovnsbakte tomatene og en raus skje med gremolata. Ringle over litt av din beste olivenolje og krydre med sort pepper fra pepperkverna. Nytes umiddelbart, med godt brød som tilbehør.

Tagliatelle med tomater og gremolata

TIPS

 • Dersom du ønsker at retten skal mette litt mer kan du for eksempel tilsette reker, kylling eller spekeskinke.
 • Gremolata smaker også godt på for eksempel stekt laks, kylling og kalvekjøtt.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Dette er den beste pastaretten jeg har smakt på lenge. Min 66 år gamle mor som alltid har vært utrolig streng når det gjelder bordmanerer, SLIKKET tallerkenen! Jeg serverte dem med ciabatta (din oppskrift) og god olivenolje. Det er skikkelig stas at noe så enkelt kan være så godt!

 2. Hei Trine!
  Laget denne retten for et par dager siden, veldig enkel rett som smakte kjempegodt! Men kanskje litt «syrlig», mitt spm. er derfor hvor mye sitronsaft skal det være i Gremolataen? Bare skall av en sitron eller både saft og skall fra sitron. Jeg brukte bare saft av 1/2 sitron (laget retten til 2 posj.) Det må jo være noe væske i Gremolataen, derfor brukte jeg saften av sitronen!

  Forøvrig har du veldig mange veldig gode oppskrifter, de er enkle å følge og resultatet blir som regel veldig bra !

  God PåskeAften!

  Mvh Hanne Plathe Maartmann

  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding på oppskriftene mine.

   Det skal ikke være sitronsaft i denne oppskriften, kun finrevet sitronskall. Ikke rart du synes den ble syrlig da. 😉 Gremolata, slik jeg kjenner det, skal være «tørr» og drysses over retten rett før/ved servering.

 3. Litt tørr, men det er vel smak og behag. Ellers veldig, veldig god. Gremolataen var kjempegod. Takk for maten, Trine

  1. Så bra at det falt i smak. Anbefaler deg å dryppe litt av din beste olivenolje over pastaen – da blir den ikke tørr. 🙂

 4. Kjempegod rett! Eksperimenterte litt og laget gremolataen med sitronsaft og olivenolje slik at den fikk pestoaktig konsistens. Funket kjempebra det også 🙂

 5. Fantastisk oppskrift vi hadde i tekt kullingfilet i biter i tillegg. Nydelige friske smaker av ekte urter og tomater Tusen takk Trine

 6. Enkel og smakfull rett som lages kjapt Jeg ovnsbakte en ørretfilét som en ekstra tilbehør. Anbefales

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste