Fløte, egg og parmesan gir en enkel og smakfull pastasaus, og hvis du også putter oppi litt spinat, soltørket tomat, løk og bacon kan du i løpet av et kvarter sette denne deilige og populære pastaretten på bordet!

Ingredienser

400 g tagliatelle eller annen pasta
250 g bacon , i biter
2 sjalottløk , i terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
200 g spinat , grovt hakket
100 g soltørket tomat , i biter
3-4 eggeplommer
2-3 dl kremfløte eller matfløte
75 g parmesan , finrevet
2-4 klyper chiliflak
salt og pepper , smak til
50 g parmesan , til garnityr

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsaker og bacon. Skyll spinaten og la den renne av, og skjær den deretter opp i ganske grove biter. Kok pastaen etter anvisningen på pakken (se tips her) og hell av kokevannet. Visp sammen egg, fløte, finrevet parmesan, salt og pepper. Stek løk og bacon i litt nøytral olje i en stekepanne med høye kanter eller en vid kjele, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk mot slutten av steketiden. Ha deretter i soltørkede tomater og spinat, og rør til spinaten begynner å falle sammen. Ha den ferdigkokte pastaen sammen med løk- og baconblandingen, og hell deretter eggeblandingen over. Vend det hele forsiktig sammen. Smak til med salt og pepper, om nødvendig. Serveres umiddelbart med et dryss chiliflak, revet parmesan og godt brød (for eksempel eltefrie baguetter).

TAGLIATELLE MED BACON, SPINAT OG SOLTØRKET TOMAT

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Sinnsykt god!!
    Tok oppi litt mer følte for litt mer saus, og det smakte godt til lunsj dagen etter også:)

  2. Nydelig. Jeg erstattet soltørket tomat, med 300 gram finsnittet sopp. Spedde sausen med litt vann fra kokingen av tagliatelle. Brukte også 200 gram baby spinat. Det ble helt nydelig. Absolutt en vinner , foretrekker dette fremfor en Carbonara. Tusen takk for en fantastisk oppskrift.

  3. Kjempegodt. Jeg tok også opp i kylling og litt mer fløte
    . I morgen skal det serveres på jentekveld.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste