
Syltet rødløk er deilig tilbehør til for eksempel pulled pork, hamburgere eller poke. Her har jeg laget en variant med smak av ingefær og chili.
Ingredienser
2 | rødløk , i tynne skiver |
25 g | frisk ingefær , i tynne skiver |
1/2 | rød chili , i tynne skiver |
1 dl | riseddik |
1 dl | vann |
1 dl | sukker |
1 klype | salt |
OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.
les mer …
SLIK GJØR DU
Kok opp eddik, vann, sukker, salt og chili. Skjær opp grønnsakene som angitt over. Ha rødløk, ingefær og chili i et syltetøyglass eller lignende og hell eddiklaken over. Avkjøl blandingen og sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten. Ønsker du en mildere variant kan du droppe ingefær og chili (eller redusere mengden).
Den syltede rødløken er holdbar et par uker i kjøleskapet.
Serveres som tilbehør til for eksempel pulled pork, hamburgere, poke eller hva du måtte behage.
VELBEKOMME!
Veldig godt på skiver med leverpostei!
Skal det ikke være vann i denne?
Hei! Kan man bruke annen eddik enn riseddik?
Hei
Jeg har brukt epleeddik.Veldig godt.
Skal løken være dyppet fullt i væsken? Jeg syns ikke væsken var nok til å dekke alt i glasset.