Syltet rødløk er deilig tilbehør til for eksempel pulled pork, hamburgere eller poke. Her har jeg laget en variant med smak av ingefær og chili.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
2 | rødløk , i tynne skiver |
25 g | frisk ingefær , i tynne skiver |
1/2 | rød chili , i tynne skiver |
1 dl | riseddik |
1 dl | vann |
1 dl | sukker |
1 klype | salt |
SLIK GJØR DU
Kok opp eddik, vann, sukker, salt og chili. Skjær opp grønnsakene som angitt over. Ha rødløk, ingefær og chili i et syltetøyglass eller lignende og hell eddiklaken over. Avkjøl blandingen og sett den deretter i kjøleskapet i minst 4 timer, men gjerne over natten. Ønsker du en mildere variant kan du droppe ingefær og chili (eller redusere mengden).
Den syltede rødløken er holdbar et par uker i kjøleskapet.
Serveres som tilbehør til for eksempel pulled pork, hamburgere, poke eller hva du måtte behage.
VELBEKOMME!
Publisert 16. 3. 2017
Veldig godt på skiver med leverpostei!
Skal det ikke være vann i denne?
Hei! Kan man bruke annen eddik enn riseddik?
Hei
Jeg har brukt epleeddik.Veldig godt.
Skal løken være dyppet fullt i væsken? Jeg syns ikke væsken var nok til å dekke alt i glasset.