Teriyakikylling er en stor favoritt hjemme hos oss, og er her for anledningen servert i en sushibowl sammen med sushiris, syltet agurk, brokkoli og annet godt. Kyllingen serveres i en smakfull og litt klissete teriyakisaus som setter en utrolig god smak på denne salaten. Teriyaki er en japansk soyasaus som er litt søtere enn vanlig soyasaus, og er derfor ypperlig å bruke i sauser og marinader. Kyllingen toppes med sesamfrø som både gir en god smak og tekstur til kyllingen.
Ingredienser
TERIYAKIKYLLING
600 g | kyllinglårfilet eller kyllingbryst |
2 ss | nøytral olje , til steking |
2 ts | sesamolje , til steking |
1/2 dl | teriyakisaus |
1/2 dl | vann |
1 ss | brunt sukker |
1 ss | soyasaus |
2 ts | maisenna |
1 ts | riseddik |
1 ts | ingefær , finrevet |
1 fedd | hvitløk , finrevet |
nykvernet sort pepper | |
1 ts | sesamfrø |
TILBEHØR
1 | brokkoli , i små buketter |
150 g | edamamebønner |
3 | vårløk , finsnittet |
koriander | |
sesamfrø | |
soyasaus |
SUSHIRIS
400 g | sushiris eller annen ris |
6 dl | vann |
1 ts | salt |
SYLTET AGURK
1 | agurk , i tynne strimler |
3 ss | riseddik |
1 ss | vann |
1 ts | sukker |
salt |
SLIK GJØR DU
Ha kaldt vann, ris og salt i en kjele og kok opp. La det koke under lokk i 10 minutter. Slå av varmen og la risen hvile på koketoppen i ytterligere 15 minutter. Ikke ta av lokket mens risen hviler. Rør forsiktig i risen når den er ferdig.
Finn frem en liten bolle og rør sammen riseddik, vann og sukker. Smak til med litt salt. Del agurken i to på langs, skrap ut den bløte kjernen i midten med en teskje el. og skjær agurken i tynne remser på langs. Bruk en grønnsakskreller, ostehøvel el. Ha agurkremsene oppi marinaden og la det stå å trekke mens du gjør ferdig resten.
Rør sammen teriyakisaus, vann, sukker, soyasaus, maisenna, riseddik, ingefær og hvitløk. Skjær kyllingen i jevnstore biter og krydre med nykvernet sort pepper. Stek kyllingen (i en blanding av nøytral matolje og sesamolje) på ganske sterk varme i 3-4 minutter. Stek kyllingen i to omganger. Tilsett teriyakimarinaden og rør godt sammen. La kyllingen hvile i ca. 5 minutter på lav varme, til den er gjennomstekt. Strø over sesamfrø.
Skjær opp de øvrige grønnsakene som angitt. La brokkolibukettene koke i lettsaltet vann i et par minutter. La edamamebønnene trekke med det siste minuttet. Hell umiddelbart av vannet.
Server teriyakikyllingen umiddelbart med sushiris, brokkoli, edamamebønner, syltet agurk (hell av overskuddsvæsken), vårløk og koriander som tilbehør. Strø gjerne litt sesamfrø og ringle over litt soyasaus – og nyyyt!
TIPS
- Varier tilbehøret med frukt og grønnsaker etter smak og hva du har tilgjengelig, for eksempel mango, avokado, gulrot (i tynne staver), syltet ingefær, syltet rødløk eller sautert spinat/grønnkål (med litt hvitløk).
- Teriyakikyllingen kan serveres på ulike måter, prøv den for eksempel sammen med wokede grønnsaker og risnudler.
VELBEKOMME!
Bruker du frosne edamamebønner?
Ja. 🙂
Denne har blitt en ny favoritt hos oss. For meg på lavkarbo er det null problem å ikke serverer ris til 🙂
Hvilken terykai saus bruker du til? Hvilket merke?
Det varierer, men prøv gjerne Saitaku.
Hvor mange porsjoner er oppskriftene dine til?
4 porsjoner. Det står allerede oppgitt i oppskriften.
Har du prøvd å bruke laks i stedet for kylling?
Ja, det er kjempegodt!
Kan man bruke sorte sesmafrø? Er det det du bruker?
Jeg har brukt både sorte og lyse sesamfrø her. 🙂
Det ser veldig godt ut. Skal prøves. Må sesamfrø ristes i stekepanne før de strøs over, eller kan man slippe å gjøre det?
Du kan gjerne droppe å riste sesamfrøene, men de smaker bedre om du rister dem litt i en tørr stekepanne først.