Her er oppskrift nummer to fra matreisen til Beijing i fjor høst, hvor vi blant annet var på et kokkekurs på Hutong Cuisine Cooking School. Der laget vi Gang Bao Kylling, og denne deilige vegetarretten med kinakål ble servert som tilbehør.

Vi fikk først en demonstrasjon av hvordan man kan lage rettene, og deretter fikk vi lage retten selv, under kyndig veiledning. Prøv du også da vel, og finn frem (til en porsjon):

Annonse

Ingredienser

250 g kinakål , i store biter (ca.)
3 fedd hvitløk , i tynne skiver
2 tørkede chili , uten frø
1 vårløk , i biter (den hvite delen)
1/4 ts salt
1 1/2 ts sukker
1 1/2 ts lys kinesisk soyasaus
1 1/2 ts kinesisk mørk eddik
1 1/3 ts potetmel , til jevning
2 ss vann , til jevning

SLIK GJØR DU

 

Stekt kinakål med chili

 

Skjær opp grønnsakene som anvist.

Stekt kinakål med chili

Finn frem en stekepanne (eller wokpanne) og ha i ca. 2 ss nøytral olje. Når oljen er varm tilsetter du hvitløk, vårløk og lar det surre med på middels varme, til hvitløken er gyllenbrun i fargen. Tilsett deretter chilien og la den surre med til den er rødbrun i fargen.

Stekt kinakål med chili

Tilsett kinakålen, og la det surre litt til, før du tilsetter eddiken, salt, sukker og soyasaus. La det stå å surre til kinakålen begynner å bli myk. Rør sammen potetmel og vann og hell over grønnsakene. Rør det hele godt sammen og la det surre med i ca. ett minutt.

Stekt kinakål med chili

Serveres umiddelbart, gjerne som tilbehør til Gong Bao Kylling og kokt ris.

Du kan lese mer om matreisen til Beijing her og her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei.
  Jeg skal lage kyllingretten, og stekt kinakål med chili.
  Det står i kinakålretten at jeg skal steke hvitløk – men det er ikke nevnt i selve oppskriften??
  Hvor mange fedd? Og skal de være i skiver?
  Hjææælp!!! Jeg holder på nå, men du er vel ikke på nettet nå?

 2. Hei igjen.
  Nå har vi spist. Namnam!! Men; Vi trodde ikke «kinamat» var så sterk??? Kyllingen var ikke riktig så sterk som kinakålen, men begge deler var temmelig sterke synes vi. (Vi bruker mye krydder ellers også).

  Kålen var faktisk såpass sterk at jeg fikk litt «vansker» med å spise den, slev om jeg egentlig hadde mål fra oppskriften på krydderet, men en god del mer kinakål. Og likevel var den kjempesterk. Kanskje jeg har gjort noe galt…
  Gang Bao kyllingen gjorde jeg en bommert, for da jeg skulle ha i chilien igjen, tok jeg like godt med sichuanpepperet også….og det ble vanskelig å plukke ut…hihi. Men det er bare å legge ut flere kinaoppskrifter – vi gleder oss.

 3. Superduper blogg! Har fulgt deg i mange år nå??. Lurer på en ting..når jeg lar potetmeljevningen surre med,så blir hele retten slimete og ekkel! Skrur du av plata når du tilsetter potetmeljevningen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.