Hyttehagen bugner av deilige grønnsaker og urter, blant annet squash. Vi har faktisk vært selvforsynt med squash i hele sommer. Det har blitt servert squash i mange varianter, på grillen, i lasagne, i salater, i formkake (oppskrift kommer), og som lapper. Squashlappene er smaksatt med blant annet chili, hvitløk, urter og parmesan, og kan nytes alene sammen med for eksempel urtedressing og tomatsalat, eller som tilbehør til fisk eller kylling. Prøv det du også!

Ingredienser

SQUASHLAPPER

500 g squash
1 ts flaksalt
2 ss rødløk , finhakket
1/2 rød chili , finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
30 g parmesan , finrevet
1 ss basilikum , finhakket
1 ss persille , finhakket
1 egg
1-2 ss speltmel eller hvetemel
salt og pepper
1 sitron , i båter

URTEDRESSING

200 g lettrømme eller lignende
1 sitron , revet skall
2-3 ss basilikum , finhakket
1 klype sukker
salt og pepper

TOMATSALAT

200 g tomater , i båter
1 neve basilikum
2 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skjær squashen i to på langs og fjern frøene/den myke innmaten. Min squash var 500 g og veide ca. 350 g etter at jeg fjernet frøene. Riv squashen på et grovt rivjern. Ha squashen i et stort dørslag og dryss over flaksalt. La det stå å renne av i ca. 15 minutter. Klem ut mesteparten av væsken i squashen, men ikke alt, og ha den i en bolle.

Tilsett finhakket løk, chili, hvitløk, urter, finrevet parmesan og 1 ss speltmel, og rør godt sammen. Visp sammen egget og rør det inn. Smak til med nykvernet sort pepper og litt salt (om nødvendig), og tilsett eventuelt mer speltmel dersom røra virker løs.

Bruk to spiseskjeer og form «kaker» som du steker i en stekepanne i litt nøytral olje (jeg bruker en blanding mellom rapsolje og olivenolje) på litt over middels varme, til de har en fin stekeskorpe på begge sider, etter 5-7 minutter total steketid.

Lag urtedressing ved å røre sammen rømme, urter og sitronskall (kun det gule), og smak til med sukker, salt og pepper. Skjær opp tomatene, ringle over litt av din beste olivenolje og gi salaten et dryss av salt, pepper og basilikumblader.

Serveres umiddelbart sammen med sitronbåter, som smårett (2 porsjoner) sammen med godt brød, eller som tilbehør til for eksempel kylling eller fisk (4 porsjoner).

VELBEKOMME!

 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
    1. Så bra! Hyttehagen bugner av squash nå, så jeg skal lage dem selv også en av de nærmeste dagene. 🙂

  1. Har du forsøkt å fryse disse? Har enorme mengder squash og prøver å finne oppskrifter på ting jeg kan lage og fryse.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste