Her kommer en ny utgave av en populær oppskrift fra 2009, som den gang fikk navnet "Spinatsnurrer med tomat, fetaost og oliven i svingene". Når jeg ser på mine eldste innlegg så blir jeg påmint hvilken reise dette har vært, både i forhold til matkunnskap, tekst og foto, men også alt som har skjedd i kjølvannet av bloggen. Det er ikke fritt for at jeg klyper meg i armen rett som det er.

Den gamle oppskriften pensjoneres nå, og erstattes med denne - som er oppdatert med en enda bedre gjærdeig, og ikke minst nye bilder. Spinatsnurrene er populære hos både store og små, og er ypperlig til for eksempel lunsj eller kveldsmat. Prøv dem du også!

Ingredienser

GJÆRDEIG

600 g hvetemel
15 g gjær eller 1 ts tørrgjær
1 ts salt
1 ts honning
2 dl vann
2 dl lettmelk
100 g smør , i terninger

SPINATFYLL

1/2 rødløk (liten), finhakket
150 g spinat , grovt hakket
125 g feta , smuldret
8 soltørkede tomater , hakket
1-2 ss olivenolje
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Ha alle ingrediensene til gjærdeigen, med unntak av smøret, i bakebollen. Det er ikke nødvendig å varme opp melk og vann først. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Kjør deigen først på lav hastighet, og deretter litt høyere hastighet. Juster eventuelt med mer mel dersom deigen virker løs, eller litt mer vann dersom den virker tørr. Tilsett smøret i terninger og elt deigen i ytterligere 5-10 minutter. Du skal nå ha en blank og smidig deig. Dekk bollen med klede, plast eller sett på lokk, og la deigen forheve i minst 1 time.

Mens deigen hever kan du gjøre klart fyllet. Hakk opp løken fint og stek den på middels varme i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Hakk også opp spinaten grovt og la den steke med det siste minuttet, til den faller sammen. Smak til med 1-2 ss olivenolje, salt og pepper, og sett til avkjøling. Finn også frem soltørkede tomater og feta, slik at du har alt klart.

Ha den ferdighevede deigen på melet bakebord og kjevle den ut til en rektangulær leiv som er ca. 60×40 cm. Bre spinatblandingen jevnt utover leiven og fordel finhakkede tomater og smuldret feta over. Begynn nederst, på langsiden, og rull deigen sammen til en fast, jevn pølse. Skjær pølsen opp i ca. 16 jevnstore biter, omtrent 3 cm brede.

Fordel snurrene på et bakepapirkledd bakebrett. Kle brettene med plast eller klede og la snurrene etterheve i 45-60 minutter. Forvarm stekeovnen til 225 grader (over- og undervarme). Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter, til snurrene har en gyllen overflate og er lett brune under. Steketiden varierer fra ovn til ovn, og det er derfor lurt å følge med de siste minuttene.

Avkjøl spinatsnurrene noe på rist, og server dem gjerne lune.

TIPS

 • Dersom du ønsker en grovere variant kan du erstatte noe av melet med finmalt sammalt hvetemel. Varier gjerne med ulikt fyll, for eksempel ruccula, basilikum, rød pesto, skinke, oliven og ost.
 • Lag gjerne deigen dagen før og la den kaldheve over natten. Du kan lese mer om kaldheving her.
 • Spinatsnurrene kan fryses, men bør ikke varmes opp etterpå. Dette skyldes at spinaten inneholder nitrat som ved gjentatt oppvarming kan omdannes til ugunstige stoffer i kroppen.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Oi denne må prøve, og mye mer jeg så i nyhetsbrevet ditt på mailen Disse snurrende er sikkert veldig gode ved siden av suppe også.
  Likte ikke suppe før jeg startet og lage de etter oppskriftene dine i steden for poseBlir så inspirert av alt godt på nettet, også så gøy og prøve nye ting.
  Takker fir inspirasjon fra din blogg

  1. Ja, de er veldig gode sammen med suppe også! Så gøy å høre at bloggen min er til inspirasjon! 🙂

 2. Hei!
  Jeg leste på illvit.no at det er jordbakterier på overflaten av spinaten som omdanner ufarlige nitrat til det skadelige nitritt (under gjentatt oppvarming). Så dersom man vasker spinaten godt på forhånd skal det ikke være noe problem å varme den opp igjen!

 3. I dag lagte jeg dine spinatsnurrer og serverte på en piknikk i Spania, kaldhevet deigen dagen før. De var veldig gode og populære, så takk for god opp skrift!
  De blir nok en favoritt hos oss!
  Hilsen Torild

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste