ANNONSE - MUTTI

Pasta med tomatsaus er en av mine "go-to"- retter i en hektisk hverdag, og de tre viktigste ingrediensene har jeg alltid tilgjengelig - nemlig pasta, en bit parmesan og gode hermetiske tomater. Da ligger alt til rette for å starte uken med Tomatmandag – og en smakfull pastarett som tar meg med til Italia og gir meg fredagsfølelsen på en helt vanlig, travel mandag.

I denne retten har jeg benyttet passata, pasta, parmesan, løk og hvitløk. Som regel nyter vi den som den er, men noen ganger tilsetter jeg også rester jeg har til overs (se tips avslutningsvis). Når du skal lage denne retten er gode tomater alfa og omega. Jeg har her brukt Mutti passata som er en ferdig silt tomatsaus laget av 99,5% tomater. Den har en fin knallrød farge, en kremete konsistens og er søt og god på smak. Prøv den du også!

Les mer om Tomatmandag her – og få spillelisten som tar deg med til Italia og gir deg fredagsfølelsen på en ellers hektisk mandag.

Ingredienser

PASTARETT

4 porsjoner spagetti eller annen pasta
1 løk , i små terninger
3 fedd hvitløk , finhakket
400 g Mutti passata eller 1 boks Mutti polpa
salt
nykvernet sort pepper
chiliflak

TILBEHØR

1 neve pinjekjerner , ristede
parmesan , finrevet
frisk basilikum
brød

SLIK GJØR DU

Pasta med tomatsaus

Kok pastaen etter anvisningen på emballasjen, og hell av kokevannet.

Mens pastaen koker skjærer du opp løk og hvitløk. Stek løken i nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett Mutti passata, rør godt sammen og la det stå å koke på svak varme i et par minutter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt et par klyper chiliflak hvis du ønsker litt «sting» i sausen.

Ha pastaen i tomatsausen og vend det hele forsiktig sammen. Alternativt kan du servere pasta og tomatsaus hver for seg.

Gi retten et dryss av ristede pinjekjerner, revet parmesan og friske urter, og server umiddelbart, gjerne med godt brød som tilbehør.

Pasta med tomatsaus

TIPS

  • Tilsett gjerne kjøttdeig eller røde linser i tomatsausen, eller rester av for eksempel storfe-, svinekjøtt eller kylling. Grønnsaker som blant annet paprika, stangselleri og squash smaker også godt i tomatsausen.

Buon appetito!

Dette innlegget er skrevet som en del av mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som blant annet forhandler Mutti passata. Mutti passata er klar til bruk, og er ypperlig å bruke i for eksempel lasagne, pastaretter og supper. Mutti passata får du kjøpt i velassorterte dagligvareforretninger, som for eksempel Coop, Meny, Spar, Bunnpris og Joker, samt i Oluf Lorentzens nettbutikk

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste