Pasta er populær og enkel mat som kan varieres i det uendelige. Her kommer en smakfull variant med deilige ovnsbakte blomkålbuketter, hasselnøtter og parmesan*.

Ingredienser

PASTA

1 blomkål , i små buketter
nøytral olje
1 rødløk , grovt hakket
100 g grønnkål eller spinat, hakket
400 g spagetti
4 eggeplommer
1-2 dl matfløte eller kremfløte
50 g parmesan
salt og pepper

TOPPING & TILBEHØR

1 neve hasselnøtter , grovt hakket
parmesan , revet
godt brød

SLIK GJØR DU

Spagetti med ovnsbakt blomkål, grønnkål og hasselnøtter

Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Del blomkålen opp i jevnstore buketter og fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett. Ringle over litt nøytral olje og krydre med litt salt. Stekes på midterste rille til blomkålen er gyllen, etter 15-20 minutter. Rør av og til.

Rist nøttene i en tørr stekepanne til de er gylne, og ha dem i et klede. Masser nøttene slik at mesteparten av skallet løsner. Hakk nøttene grovt.

Mens blomkålen koser seg i ovnen skjærer du opp løk og grønnkål som angitt. Stek løken et par minutter og tilsett deretter grønnkålen. La det steke på middels varme til løken er blank og myk.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av kokevannet, men ta vare på ca. 1 dl til pastasausen. Rør sammen eggeplommer, matfløte og parmesan*, fordel det over pastaen og vend det hele forsiktig sammen. Tilsett grønnkål, løk og blomkål og vend det hele forsiktig sammen. Spe eventuelt på med litt av kokevannet fra pastaen, til du får ønsket konsistens på pastasausen. Krydre med nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt. Serveres umiddelbart toppet med hasselnøtter og revet parmesan, samt godt brød som tilbehør.

Spagetti med ovnsbakt blomkål, grønnkål og hasselnøtter

TIPS

 • *Bytt ut parmesanen med en vegetarisk ost dersom du ønsker en ren vegetarrett.
 • Tips til koking av pasta finner du her. Alle pastarettene på bloggen finner du samlet her.
 • Dersom du ikke ønsker en vegetarisk rett kan du toppe retten med sprøstekt bacon eller spekeskinke.
 • Lag noe godt av eggehvitene du får til overs, for eksempel marengs, minipavlova eller mandelkjeks.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Deilig (men mektig!) middag med gode smaker. Raffinert kombinasjon med blomkål og nøtter. Synes også det gjorde seg med litt salt spekeskinke i retten.

 2. Denne var veldig god! 😉 Tilsatte litt hvitløk og noen dråper presset sitron også. Neste gang skal jeg også prøve med litt revet sitronskall, for tror det går godt med de andre smakene.

 3. Hei,
  skal ikke pastasausen (egg, fløte, parmesan) varmes opp før man fordeler den over spaghettin?

  1. Nei, det er ikke nødvendig. I og med at pastaen er varm når du heller over fløte- og eggblandingen så vil den bli tilstrekkelig oppvarmet. Dersom du koker opp blandingen vil eggene koagulere og du vil få klumper i retten. Lykke til! 🙂

 4. Vi fant dessverre ikke grønnkål, men alt det andre og dette var virkelig KNALLGODT! Tusen takk, Trine.

 5. Denne var skikkelig god! Med kremfløte og mye parmesan (og litt pecorino) ble den skikkelig festmat. Jeg grovhakket hasselnøttene i en blender med en liten klype anis – og det sammen med den sprø grønnkålen og salt/pepper ble aldeles nydelig.

 6. Kanskje den beste vegetarretten jeg har laget noen gang. Tusen takk! Kan sitere treåringen: «det smakte nydelig, mamma».

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste