Pasta er populær mat, både til hverdags og helg. Prøv denne smakfulle og litt spicy varianten neste gang, med chorizo, paprika, oliven og kapers.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400-500 g spagetti
200-250 g chorizo (speket type), i terninger
1 rødløk , i små terninger
1 paprika , i terninger
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1 rød chili , finhakket
nøytral olje til steking
400 g hermetiske tomater , hakkede
150 g cherrytomater , delt i to
1 neve sorte oliven
2 ss kapers
1 dl pastavann
salt og pepper
persille
parmesan
godt brød

SLIK GJØR DU

Spagetti med chorizo, paprika og oliven

Skjær opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente (se tips her). Ta vare på ca. 1 dl av pastavannet.

Stek løk, paprika og chorizo i litt nøytral olje i en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det stå å surre på svak varme et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater, friske tomater, oliven og kapers. La det stå å surre 5-10 minutter, og tilsett 1 dl pastavann når pastaen er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper.

Serveres umiddelbart med revet parmesan og litt finhakket persille, hvis du har. Nytes med godt brød og gjerne en liten dæsj av din beste olivenolje.

Spagetti med chorizo, paprika og oliven

Alle pastarettene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste