Pasta er populær mat, både til hverdags og helg. Prøv denne smakfulle og litt spicy varianten neste gang, med chorizo, paprika, oliven og kapers.
Ingredienser
400-500 g | spagetti |
200-250 g | chorizo (speket type), i terninger |
1 | rødløk , i små terninger |
1 | paprika , i terninger |
2-3 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød chili , finhakket |
nøytral olje til steking | |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
150 g | cherrytomater , delt i to |
1 neve | sorte oliven |
2 ss | kapers |
1 dl | pastavann |
salt og pepper | |
persille | |
parmesan | |
godt brød |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle ingrediensene, slik at du har alt klart.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente (se tips her). Ta vare på ca. 1 dl av pastavannet.
Stek løk, paprika og chorizo i litt nøytral olje i en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det stå å surre på svak varme et par minutter, før du tilsetter hermetiske tomater, friske tomater, oliven og kapers. La det stå å surre 5-10 minutter, og tilsett 1 dl pastavann når pastaen er ferdig kokt. Smak til med salt og pepper.
Serveres umiddelbart med revet parmesan og litt finhakket persille, hvis du har. Nytes med godt brød og gjerne en liten dæsj av din beste olivenolje.
Alle pastarettene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Deilig! Denne kommer vi til å lage igjen.
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Takk for tilbakemeldingen!
En lekker og veldig god pastarett.
Deilig og smakfull rett. Tar ikke lang tid å lage heller.