Lag en frisk salat og smakfull salat med tomater, jordbær, avokado, mozzarella, parmaskinke og en smakfull balsamicodressing. Dette er en kjapp, enkel og smakfull rett som du gjerne kan invitere gjester på, og som du fikser på under et kvarter om du er rask på labben!
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
SALAT
200 g | parmaskinke (ca.) |
150 g | småbladsalat (ca.) |
250 g | jordbær , delt i to |
200 g | cherrytomater , delt i to |
2 | avokado , i biter |
1 | mozzarella , i biter |
1 neve | pinjekjerner , ristet i tørr stekepanne |
BALSAMICODRESSING
6 ss | olivenolje , extra virgin |
3-4 ss | balsamicoeddik , vellagret type |
2 ts | flytende honning |
1/2-1 ts | grovkvernet sort pepper |
SLIK GJØR DU
Rør sammen ingrediensene til balsamicodressingen, og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige. Ha i rikelig med grovmalt pepper.
Finn frem en stor, vid bolle og fordel salaten utover. Bruk gjerne ulike typer salat etter smak og hva du har tilgjengelig. Fordel parmaskinke, tomater, jordbær, avokado og mozzarella oppå salaten. Dryss over ristede pinjekjerner og friske basilikumblader, og server umiddelbart med dressingen og godt brød som tilbehør.
VELBEKOMME!
Publisert 10. 5. 2022