I denne desserten møtes to av sesongens beste råvarer, nemlig rabarbra og jordbær. Du vil garantert imponere med denne smakfulle og klare rabarbrasuppen, som sammen med søte jordbær og en god vaniljeis gir en skikkelig smak av sommer.

Ingredienser

500 g rabarbra , i små biter
150 g sukker
6 dl vann
1 vaniljestang
1 liten kanelstang
1 kurv jordbær , i skiver
4 kuler vaniljeis
mynte eller oxalis (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Rabarbrasuppe med jordbær

Skyll rabarbraen og del den opp i små biter som er omtrent like store. Ha dem i en kjele sammen med vann, mesteparten av sukkeret og kanelstangen. Splitt vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha både frøene og stangen i suppa. Kok opp og la det småkoke 15-20 minutter, til rabarbraen har kokt i stykker. Skum av og smak til med mer sukker om nødvendig. Fjern kanelstangen og sett suppen til avkjøling. Sil suppen når den er avkjølt og kast fruktkjøttet og vaniljestangen. Suppen bør deretter oppbevares i kjøleskapet frem til den skal serveres.

Skyll og rens jordbærene, del dem i skiver og fordel dem i dessertskåler eller dype tallerkener. Hell rabarbrasuppen over, og legg en kule med god vaniljeis oppi suppen umiddelbart før servering. Pynt eventuelt med friske urter hvis du har.

Rabarbrasuppe med jordbær

TIPS

  • Glem alt du eventuelt har hørt om at du ikke må spise rabarbra etter St. Hans. Rabarbra kan nemlig nytes gjennom hele sommeren, så lenge du bruker de nye, unge rabarbrastilkene og styrer unna de “trevlete” stilkene. Dersom du får rabarbra til overs kan du fryse ned hele stilker eller ferdig kompott/syltetøy, og derved kan du nyte litt av sommeren resten av året også.
  • Suppen oppbevares i kjøleskapet og er holdbar i 3-4 dager. Suppen kan gjerne fryses.
  • Alle rabarbraoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

VINTIPS (fra Sara Døscher):

  • FRV100 de Jean Paul Brun (Frankrike) Pris: kr. 220,- (varenummer: 8126001). Til sommerens kanskje mest sjarmerende rett må vi ha noe likeverdig i glasset. En av sommerens favorittviner er franske Jean-Paul Brun sin rosa perlende og sødmefulle vin. Denne er laget på 100% gamay-druer og smaker lett og leskende av markjordbær, rips og hvit fersken. Toppen av lykke på varme sommerdager i skyggen, og aller helst sammen med Trines rabarbrasuppe.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste