Denne smakfulle forretten med skinke, chèvre (fransk geitost) og fiken laget vi på en gourmetkveld i vennegjengen for mange år siden, og den er tidligere publisert her. Siden den gang har den blitt servert mange ganger, for i tillegg til at det er god på smak er denne forretten enkel og rask å forberede. Her kan rullene gjøres klar på forhånd, og stekes kjapt rett før gjestene setter seg til bords.
Ingredienser
SALAT
12 skiver | god spekeskinke |
150 g | chèvre , i "staver |
4 ss | pinjekjerner |
5 | ferske fiken , i båter |
småbladsalat |
VINAIGRETTE/DRESSING
3 ss | bringebæreddik |
2 ss | god olivenolje |
1-2 ts | honning (smak til) |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Legg skinkeskivene utover arbeidsbordet, og behold gjerne de små plastarkene under, hvis de ligger mellom skinkeskivene du benytter. Skjær osten i 12 «staver» og legg en ostebit på hver skinkeskive. Rull skinken rundt osten og legg rullen med skjøten ned på et smurt ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 8 minutter, til osten begynner å smelte. Tilsett pinjekjernene etter ca. 5 minutter steketid og la dem steke med de siste minuttene. Pass på, for pinjekjerner blir fort brent!
Rør sammen eddik og olje, og smak til med honning, salt og pepper. Vend ca. halvparten av dressingen inn i salaten og fordel salaten på 6 tallerkener eller på et stort serveringsfat. Fordel deretter fikenbåtene og skinkerullene oppå, og dryss pinjekjernene over. Drypp resten av dressingen over retten, og server straks. Nytes med godt brød og gjerne sammen med et glass god vin.
VELBEKOMME!
Hei, tenkte jeg skulle prøve skinke og chevre ruller til forrett idag 🙂 …lurte bare på hvor varm ovnen skal være?
225 grader (over- og undervarme) – håper retten faller i smak!
Hei! Denne forretten med skinke og chevre var noe av det beste jeg har smakt på lenge. Serverte den til forrett sist familien var samlet og alle ble veldig imponert over denne retten, men jeg måtte jo gi all æren til deg 🙂
Hvilken vin anbefaler du til denne retten?
Hei, Lurte på om chevre-rullene må stekes, eller smaker de like godt «rå?»
Hei, bruker du hvit eller sort chevre? ?
Hvit 🙂
Denne forretten har jeg nå brukt i flere selskaper og alle er vilt begeistret! Stor takk for din supre matblogg
Hei, jeg tenker å prøve denne oppskriften i kveld. Også lurte jeg på om det passer å bruke en kombinasjon av rå fiken og ovnsbakte fiken?
Hei Trine,
Får ikke skrevet ut fra din side, er det noe spesiell som må gjøres, får skrevet ut fra andre programmer.
Ser at du ikke har besvart ønsket om vintips til denne spennende forretten. Drister meg derfor til å spørre på nytt, har du vinforslag til herligheten? Har tenkt å lage denne forretten til helgens kommende rypelag! Takk for alle dine fantastiske oppskrifter! Hilsen Elin i Drammen
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg gir dessverre ikke vintips, og har skrevet litt om det her: https://trinesmatblogg.no/faq/#har-du-et-vintips-til-denne-retten
Lykke til!
Hva slags honning benytter du? Flytende Akasie, eller lyng/-blomsterhonning
Jeg bruker som regel flytende akasiehonning.
Får ikke tak i fiken, kan man bruke melon eller noe annen frukt?
Hei, passer denne forretten når vi skal ha lammestek med fløtegratinerte poteter,rotgrønnsaker og rødvinssaus til hovedrett.
Hei Trine Butikkene her jeg bor har ikke fersk fiken. Noen tips til hva annet som kan passe til?
Hva med å benytte tørkede fiken og benytte dem på samme måte som i denne oppskriften: https://trinesmatblogg.no/recipe/coppaskinke-med-fikenvinaigrette/ Alternativt kan du benytte vinaigretten i denne oppskriften sammen med skinke- og chevrerullene. Det vil funke fint det også. Lykke til!