Sjokoladekjeks hører også julen til. Prøv disse sjokoladekjeksene med fine krakeleringer oppå og som er sprø utenpå og myke inni.

Ingredienser

KJEKS

100 g mørk sjokolade
50 g smør , romtemperert
100 g brun farin
75 g hvitt sukker
1 egg
125 g hvetemel
2 1/2 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 klyper flaksalt
2 ss helmelk

DEKOR

2 ss hvitt sukker
2 ss melis

SLIK GJØR DU

Sjokoladekjeks

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn og la den avkjøles noe.

Ha smør og sukker (både brunt og hvitt) i bakebollen og kjør det i en kjøkkenmaskin til det blir kremete. Bruk gjerne en K-spade. Ha i egget, og kjør det til alt er godt blandet, og tilsett deretter den smeltede sjokoladen. Rør sammen hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver og flaksalt og ha det i bollen, vekselvis med melken, til du får en jevn og fin deig.

Ha deigen over på litt plastfolie og form den til en pølse. Legg den i kjøleskapet i minst en time eller over natten (eller ca. 30 minutter i fryseboksen).

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Ha sukker og melis i hver sin lille skål. Del deigen opp i ca. 20 jevnstore biter og trill dem til kuler. Trill kulene først i sukkeret og deretter i melisen. Pass på ar de er godt dekket med melis. Sett dem deretter på et bakepapirkledd bakebrett med litt avstand mellom hver. Trykk kulene litt ned, men pass på at melisen fortsatt sitter på. Stekes på midterste rille i ca. 12 minutter, til de har fått et fint krakelert mønster oppå og er nesten gjennomstekte inni.

Ha kjeksen umiddelbart over på en bakerist for avkjøling. Sjokoladekjeksen oppbevares i tett boks i kjøleskapet, men bør få hvile en halvtimes tid i romtemperatur før den skal spises slik at de gode smakene kommer frem på best mulig måte. Kjeksene er holdbare 1-2 uker.

Sjokoladekjeks

Deigen kan også fryses. Trill gjerne kuler og sett dem i kjøleskapet en halvtimes tid, før du putter dem i en boks og legger dem i fryseren. Rett før du skal steke dem ruller du dem i sukker og melis som beskrevet over, og steker dem på samme måte. De ferdig stekte sjokoladekjeksene kan også fryses, men vil da miste det fine krakelerte mønsteret.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste