I dag kan jeg friste med mørke sjokoladekjeks som er toppet med hvit sjokolade og dekorert med strøssel med et lite hint av bringebær og lakris. Pent å se på, godt å spise.

Ingredienser

SJOKOLADEKJEKS

175 g smør
150 g sukker
1 stort egg
250-300 g hvetemel
5 ss bakekakao
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1/4 ts flaksalt

SJOKOLADETREKK

300-350 g hvit sjokolade
1 ss lakris- og bringebærgranulat eller annet strøssel

SLIK GJØR DU

Rør romtemperert smør og sukker luftig i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper), og tilsett deretter egget. Bland ca. 250 gram hvetemel med kakao, vaniljesukker og bakepulver (siktes først), og rør inn i smørblandingen sammen med saltet. Spe eventuelt på med litt mer hvetemel, til du har en jevn og ganske fast deig. Form en jevn pølse, ca. 4 cm i diameter og pakk den inn i plast. La den hvile i 1-2 timer (eller lengre).

Sett stekeovnen på 175 grader, over- og undervarme. Skjær pølsen i jevne skiver, 5-6 mm tykke, og fordel dem på to bakepapirkledde bakebrett. Stekes på midterste rille i 10-12 minutter, til kjeksene er gjennomstekte. La dem hvile på bakebrettet ca. 5 minutter og legg dem deretter på en bakerist for avkjøling.

Når kjeksene er helt avkjølt kan du gjøre klar sjokoladen. Del/hakk opp sjokoladen i jevnstore biter. Smelt ca. 2/3 av sjokoladen i en sjokoladesmelter eller mikrobølgeovnen (eller gjør som beskrevet her, pkt. 2). Rør av og til, til det blir en glatt masse. Sett sjokoladesmelteren/bollen på benken og tilsett den resterende 1/3 av sjokoladen. La den smelte i under omrøring. Når sjokoladen har riktig temperatur (29-30 grader for hvit sjokolade) er den klar for bruk.

Smør litt smeltet sjokolade oppå kjeksene og dryss gjerne over litt strøssel, hvis du har. Jeg har her brukt lakris- og bringebærgranulatsom jeg har kjøpt i en spesialbutikk, men her kan du benytte det du har av strøssel – eller rett og slett droppe det.

La sjokoladen tørke helt og legg deretter kjeksene i tett kakeboks. De er holdbare i flere uker.

Dersom du får sjokolade til overs kan du ta vare på den og smelte neste gang du skal benytte hvit sjokolade.

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Kan disse fryses? Har lyst å begynne bakingen nå i november, men er redd de ikke holder helt til jul 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste