Disse sjokoladekjeksene får garantert ben å gå på. Her er kunsten å begrense seg, for plutselig er kakeboksen tom! Til ca. 18 kjeks trenger du:

Annonse

Ingredienser

400 g mørk sjokolade (ca. 55 % kakaoinnhold, hakket)
50 g smør
2 egg (store )
175 g brunt sukker
1 ts vaniljesukker
¼ ts flaksalt
90 g hvetemel (siktet)
½ ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Hakk sjokoladen opp i jevnstore biter. Ha halvparten av sjokoladen i en bolle sammen med smøret, og smelt det i et vannbad eller bruk sjokoladesmelter (om smelting av sjokolade, se her).

I en annen bolle visper du sammen egg, brunt sukker og vaniljesukker. Tilsett deretter det smeltede sjokoladesmøret og saltet, og rør til alt er godt blandet. Bland sammen hvetemel og bakepulver og sikt det i sjokoladerøren. Tilsett resten av sjokoladebitene, og vend det hele forsiktig sammen.

Finn frem to bakepapirkledde bakebrett og lag små ”dotter” med litt mellomrom imellom. Bruk gjerne sprøytepose med stort hull.

Stekes midt i ovnen (over- og undervarme) ved 175 grader i 12-15 minutter. Kjeksene skal fortsatt være litt myke i midten. La kjeksene avkjøles på bakebrettet i ca. 5 minutter, før du forsiktig løfter dem over på en rist for ytterligere avkjøling. Oppbevar kjeksene i tett boks.

Nytes med en kopp god kaffe eller et glass kald melk!

LYKKE TIL!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei! Tenkte å bake disse til helgen, men med brunt sukker, er det da brun farin eller demerasukker? 🙂

  2. Hei! Jeg lurer på om det går an å lage disse med bakekakao i stedet for smeltet sjokolade? Skal jeg i så fall ta mer smør i, eller litt mindre mel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.