
Hvem klarer vel å motstå lune, saftige sjokoladeboller? Ikke jeg, i alle fall! Finn frem:
Ingredienser
Bolledeig
950-1000 g | hvetemel |
5 dl | melk (20-25 grader) |
25 g | fersk gjær (eller 1/2 pose tørrgjær per 25 g fersk gjær) |
125-150 g | sukker |
1 ts | malt kardemomme |
1/4-1/2 ts | salt |
1 | egg |
150 g | Bremykt , i terninger |
150 g | mørk kokesjokolade i biter (sjokoladeknapper eller hakket sjokolade) |
Til pensling
1 | egg , sammenvispet |
SLIK GJØR DU
Lag gjærdeigen etter denne oppskriften og tilsett sjokoladen helt til slutt, og kjør deigen noen sekunder ekstra, til sjokoladen er jevnt fordelt i deigen. La deigen deretter heve i ca. en time, til den har dobbel størrelse.
Ha deigen på melet underlag og del den opp i ca. 24 jevnstore biter. Trill til runde boller og fordel dem på 2-3 bakepapirkledde bakebrett. La dem heve under klede i ca. 45 minutter.
Stekes ved 225 grader (over- og undervarme), på midterste rille, i 10-12 minutter. Avkjøles på rist. Nytes gjerne lunkne, sammen med en god kopp kaffe eller et glass melk.
Dette innlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Fjordland, som står bak blant annet Bremykt og Bakekonkurransen «Norges beste bakst».
mmm… ser super gode ut 🙂
Hei.
Kan sjoko bollene fryses eller går det utover sjoko bitene?
Dette var gode boller. Hadde i melkesjokolade istedenfor kokesjokolade, da ble de farlig gode! brannt meg litt på å elte sjokoladen inn med kjøkkenmaskinen, da sjokoladebitene smeltet og fordelte seg jevnt i deigen. Så den safe måten har blitt å ha i sjokoladebitene i når man triller bollene, 2 -3 biter i hver bolle:)
Jeg ser flere og flere bytter ut sukker med melis i gjærbakst. Vet du hvorfor, og har du selv noe erfaring med dette?