Lyst på noe skikkelig godt? Ja, da bør du teste disse deilige sitronkjeksene med valmuefrø inni og toppet med en syrlig melisglasur. Prøv dem, kanskje du får en ny favoritt du også?

Ingredienser

KJEKS

125 g sukker
1 1/2 sitron , finrevet skall
125 g smør , romtemperert
1 eggeplomme
2 ss sitronsaft
200 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/4 ts bakepulver
1 ss valmuefrø

MELISGLASUR

150 g melis
2 ss sitronsaft (ca.)

SLIK GJØR DU

Sitronkjeks med valmuefrøSkyll sitronen i lunkent vann og tørk den med kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det gule) med et zesterjern eller rivjern. Kjør sukker og finrevet sitronskall i en hakker med kniver eller stavmikser, til du har en jevn blanding.

Bruk kjøkkenmaskin og pisk sitronsukkeret og romtemperert smør til en lys og luftig smørkrem. Ha i eggeplommen og sitronsaft og rør godt sammen, og tilsett deretter hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og valmuefrø. Rør det sammen til en jevn deig. Form deigen til en jevn pølse som er ca. 4 centimeter i diameter. Pakk den inn i plastfolie og legg den deretter i kjøleskapet i minst en 1 time (eller en halvtime i fryseren).

Sitronkjeks med valmuefrø

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Kle to bakebrett med bakepapir. Skjær pølsen i jevnstore skiver som er ca. 5 millimeter tykke, og fordel dem på bakebrettene med litt mellomrom mellom hver. Stekes på midterste rille i 11–12 minutter, til kjeksene er gylne under og begynner å ta litt farge på sidene. La sitronkjeksene hvile på bakebrettet et par minutter og løft dem deretter over på en rist for avkjøling.

Når kjeksene er avkjølt, kan de dekoreres med melisglasur. Rør sammen melis og sitronsaft til du har en jevn og litt tykk glasur. Ha den i en sprøytepose og dekorer kjeksene. La glasuren tørke før du legger kjeksene i tett kakeboks.

Sitronkjeks med valmuefrø

TIPS

 • Bytt gjerne ut melisglasuren med et lite melisdryss.
 • Deigen kan oppbevares i kjøleskap i flere dager, og kan gjerne fryses.

LYKKE TIL!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Disse er helt sikkert nydelige! En helt topp kombo! Har bare smakt Siv sine, hos IKKE BARE BRØD; et fantastisk øko-bakeri i Porsgrunn – verd et besøk!

 2. Disse falt virkelig i smak, spennende kombo m valmuefrø! Følte jeg fikk litt english afternoontea swchung over meg

  1. Så hyggelig å høre at de falt i smak! Anbefaler deg å tilsette litt mer mel neste gang, så vil de holde formen bedre.

 3. Disse var kjempegode! Smakte på deigen underveis, og den var så som så, men det ferdige resultatet var kjempegode kjeks! Hvordan er det å fryse disse (uten glasur)? Og med «tett boks», men du du da en helt tett plastboks ala Tupperware, eller en metallboks for julekaker?

 4. Jeg har ikke hatt tid, men skal lage disse kjeksene. Er helt sikker på at de faller i smak. Men det er en annen ting jeg ville spørre deg om . Har du er god oppskrift på toscakake til stor langpanne. Har doblet og tredoblet, men er ikke fornøyd. På forhånd takk og takk far mange gode oppskrifter

  Hilsen Bjørg

 5. Jeg var aldeles ulykkelig da jeg ikke kunne finde opskriften igen. De er så super lækre de her kiks. Heldigvis havde jeg bare gemt dem under forkert fane. Nu er de i min opskriftsbog. Tak Trine

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste