Her kommer en ny favoritt, nemlig en myk og saftig formkake med deilig smak av sitron og ricotta. Prøv den du også!
Ingredienser
175 g | smør |
150 g | sukker |
250 g | ricotta |
150 g | crème fraîche |
3 | egg (middels store) |
1 | vaniljestang , frøene |
1 | sitron , skall + ca. 3/4 dl juice |
2 klyper | salt |
150 g | hvetemel |
1 ts | bakepulver |
1 ts | natron |
melisdryss til dekor |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Kle bunnen av en springform (ca. 24 cm i diameter) med bakepapir og pensle kantene med litt smeltet smør eller nøytral olje.
Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin med visper, til det er lyst og luftig. Tilsett ricotta og kjør maskinen et par minutter, til alt er rørt godt sammen. Rør også inn créme fraîche. Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut de sorte frøene og tilsett dem også, sammen med finrevet sitronskall, sitronsaft og salt. Rør deretter inn eggene, ett av gangen.
I en annen bolle rører du sammen hvetemel, bakepulver og natron, og sikter deretter blandingen i røra. Bruk en slikkepott og vend forsiktig sammen, slik at du beholder mest mulig luft i røra. Hell blandingen over i springformen, og fordel den jevnt utover. Stekes på midterste rille i 45-50 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøles på rist i formen i ca. 15 minutter. Fjern deretter kanten på formen og la den avkjøles videre.
Gi kaken et lett melisdryss og server den gjerne romtemperert. Kaken bør ellers oppbevares i kjøleskapet.
TIPS
- Créme fraîche kan helt eller delvis erstattes med seterrømme.
VELBEKOMME!
Kan jeg erstatte hvetemel med glutenfritt? ☺️
Jeg bakte den med ca 100 gram glutenfritt fint mel. Den ble god.
Takk for tips. Det er nok mange som setter pris på det! 🙂
Mener du 0,75 dl sitronsaft?
Ja, 0,75 dl ferskpresset sitronjuice.
Bakte denne i går. Den ble nydelig
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Takk for din tilbakemelding!
Den ser veldig god ut. Kan den fryses? Eller holder den seg fint i kjøleskapet i noen dager?
Ja den kan fryses. Like god men muligvis litt mer kompakt. Det gjør ingen ting! Fantastisk kake!
Hei Kan den lages dagen før den skal brukes?
Nydelig kake! Den skal jeg bake igjen
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for tilbakemeldingen! 🙂