Shakshuka er en nordafrikansk rett der eggene posjeres i en spicy tomatsaus. Retten kan nytes til alle døgnets tider, til (helge)frokost, lunsj, middag eller kvelds – det er opp til deg. En ypperlig rett å lage dersom du vil rydde litt i kjøleskapet, for i denne retten kan du putte grønnsakrester (og eventuelt kjøtt- eller kyllingrester).

Ingredienser

1 liten rødløk , i små terninger
nøytral olje til steking
2 fedd hvitløk , finhakket
1/2-1 rød chili , finhakket
1-2 rød paprika , i små terninger
400 g hermetiske tomater , hakkede
200 g kidneybønner eller linser (ferdig kokt)
1 ts paprikapulver
1/2 ts malt spisskummen
1-2 klyper kajennepepper
1 ts sukker eller honning
salt og pepper
3-4 egg
chiliflak
koriander eller andre urter

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.

Finn frem en stekepanne som er 22-24 cm i diameter. Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Ha i hvitløk, chili og paprika og la det få surre med et par minutter og tilsett deretter hermetiske tomater. Skyll de hermetiske bønnene under litt vann, la dem renne av og ha i pannen. Smak til med krydder, sukker, salt og pepper, og la det få stå å surre et par minutter uten lokk, til mye av væsken har kokt inn. Rør av og til.

Lag 3-4 «groper» i tomatsausen og knekk ett egg i hver. Sett på lokk og la det putre på lav varme til eggehvitene har stivnet, etter 6-8 minutter. Hvis stekepannen din tåler å stå i stekeovnen kan du gjerne steke ferdig retten ved 175 grader (over- og undervarme), på øverste rille i ca. 8 minutter.

Gi retten et dryss med chiliflak, og hakket koriander eller andre urter. Dryss gjerne også litt smuldret feta over retten. Serveres umiddelbart med godt brød og gjerne en grønn salat

SHAKSHUKA MED PAPRIKA OG BØNNER

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste