Ukens suppe er laget av sellerirot og poteter, som blant annet er smaksatt med vårløk, grønnsaksbuljong og kajennepepper. På toppen pryder et lekkert laksespyd. Godt for både øye og gane!
Innkjøp av ingredienser til denne retten ble forresten gjort med journalist, fotograf og nysgjerrige forbipasserende til stede. Jeg ble nemlig fotografert og intervjuet i forbindelse med en artikkel som kommer i VG, og i den forbindelse var det knyttet spesiell interesse til hva jeg hadde i handlekurven min. Ingrediensene til denne suppen var blant det jeg plukket ut, sammen med en del andre godsaker.
Tilbake til suppen, til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

400 g sellerirot , i terninger
200 g poteter , i terninger
3 vårløk , finsnittet
2 ss smør
5 dl grønnsaksbuljong eller fond utblandet i vann
4-5 dl melk
salt
kajennepepper

Til laksespydene trenger du omtrent:

300-400 g fersk laks , i terninger
olivenolje
maldonsalt
friske krydderurter (feks gressløk, timian eller persille)
3-4 trespyd

SLIK GJØR DU

 

Rens og skjær sellerirot og potet i små biter. Fres bitene i litt smør. Tilsett vårløken og la den surre med et par minutter, og tilsett deretter buljongen og litt av melken slik at væsken nesten dekker grønnsakene. La det hele småkoke til grønnsakene er helt møre. Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Spe med resten av melken til suppen får ønsket konsistens. Smak til med salt og kajennepepper.

Mens grønnsakene står og putrer skjærer du laksen opp i jevnstore terninger. Det klarer du fint selv, så det er ikke nødvendig å kjøpe ferdigkuttede ;). Tre fisketerningene på trespydene. Drypp over litt olivenolje over fiskespydene og strø deretter litt maldonsalt over. Du kan enten legge spydene i et ildfast fat og steke fisken midt i ovnen ved 200 grader i 5-7 minutter (eller til fisken er passe stekt), eller du kan steke spydene i en grillpanne.

Ha suppen i en dyp tallerken og drypp over noen dråper av din beste olivenolje. Legg laksespydet på tvers over tallerkenen og dryss friske krydderurter over. Server gjerne godt brød som tilbehør.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Rask, enkel og nydelige smaker! Denne suppen er en fulltreffer som all maten jeg har prøvd fra deg,Trine. Må innrømme, laksenebitene ble bare puttet oppi suppa – hverdagsmat. Like godt for det.

 2. Denne suppen smakte helt fantastisk! Jeg har litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har skrevet en kommentar før for å takke deg for denne fantastiske matbloggen din! Jeg har prøvd de fleste tex-mexrettene, flere suppe- og pastaoppskrifter + ikke minst bolleoppskriftene +++. Du er den viktigste årsaken til at vi planlegger ukemiddager her hjemme nå + lager god og variert middag nesten hver dag! Det er jeg veldig fornøyd med, spesielt siden vi nå er tre…

 3. Takk for nok en fin oppsrkift som gjør hverdagsmiddagene våre mer spenndede! Det var tomt for sellerirot på butikken men det funka fint med persillerot 🙂 Ser jo lekkert ut med spydene til, men må innrømme at jeg tok en snarvei og bare lot fiskestykkene trekke i suppa. Digg var det uansett! Og litt olivenolje på toppen slik du foreslår gjorde det lille ekstra (kommer nok til p gjøre det på de fleste suppene fremover).

 4. Dette var en fantastisk god middag! Sellerirot er så god på smak og med poteter fikk suppa perfekt konsistens. Vårløken bidro også til en frisk lysegrønn farge. Jeg droppet selve spydene og stekte bare lakseterningene i en form i ovnen. Når suppa var fordelt i tallerkener la jeg laksen forsiktig oppå slik at fargene (lysegrønn suppe og rosa laks) kom til sin rett. Cayennepepper og litt timian var i tillegg prikken over i’en tilslutt. Takker og bukker for ny fast oppskrift.

 5. I dag er det andre gang valget faller på denne suppa:-) jeg har frem til i dag aldri vært noe begeistret for suppe, men etter og kuttet ut posesupper Mmmmm vel eventyrlig! Takker for inspirasjon i matveien. Er innom din blogg ganske mye:-)) så takk!

 6. Hei:) Takk for mange gode oppskrifter som jeg har brukt mange ganger. Denne suppen så kjempe god ut så den står på dagens meny:)
  Har opplevd noen ganger at jeg skal lage noen av dine retter, så har det vært noe galt med siden din. Har derfor begynt å skrive ut oppskriftene etterhvert. Har vært kjempe greit, nederst på oppskriften har det stått «utskriftstegn». Hva har skjedd, det er ikke der mer, og når jeg skal skrive ut og markerer kommer det side opp og side ned..?
  Igjen takk for en kjempe fin blogg, og så oversiktlig:))

  1. Som du har erfart har jeg hatt noen tekniske utfordringer som har gjort siden ustabil. Det jobbes fortsatt med å få rettet problemet – og nå er en del «plugins» deaktivert ifbm feilsøk, deriblant «utskriftsknappen». Så, det jobbes med saken og knappen kommer på plass når de forhåpentligvis har løst denne feilen. 🙂

 7. Hei:) Tusen takk for en kjempe fin blogg, med mange gode oppskrifter.
  og denne suppen ser bare kjempe god ut, så den skal garantert prøves ut.
  Jeg har laget en del av det jeg har funnet her, har også opplevd noen ganger når jeg skal til å lage noe så har det vært noe galt med siden. Har derfor begynt å skrive ut oppskriftene så har jeg de:) Skulle skrive ut denne i dag, men tidligere har det vært et utskrifts «tegn» nederst på oppskriften. Har vært så greit, men hva har skjedd det er ikke der mer. Kanskje meg bare som er dum på dette, men når jeg markerte det jeg ville ha ut så hjalp ikke det. Det kom ut den ene siden etter den andre…
  Men igjen takk for en fin og oversiktlig blogg, med masse gode og inspirerende oppskrifter:))

 8. Takk for god oppskrift, igjen!

  Veldig god suppe, selv om jeg var vel raus med kajennepepperen… Skal nok lage den igjen, men skal da være mer forsiktig med pepperen 🙂

 9. Denne middagen var supergod og barna syntes det samme! Denne skal lages igjen snart!! Tusen takk for en super blogg! I dag hadde vi linsesuppe med paprika og kylling, nam nam!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.