I dag kan jeg friste med en silkemyk og mettende sellerirotsuppe med smaksrike og sprøstekte biter av chorizo. Ypperlig som forrett, lunsj eller middag - det er opp til deg. Finn frem:

Annonse

Ingredienser

500 g sellerirot , i terninger (ca.)
200 g poteter , i terninger (ca.)
2 sjalottløk , hakket
2 fedd hvitløk , hakket
6 dl kyllingkraft/fond/buljong
3 dl melk (ca.)
3 ss creme fraiche (ca.)
salt
kajennepepper
150-200 g chorizo , i terninger

SLIK GJØR DU

Sellerirotsuppe med chorizo

Skrell og del sellerirot og poteter i jevnstore biter. Fres grønnsakene i litt nøytral olje, og tilsett løk og hvitløk etter et par minutter. La det surre et par minutter til, til løken er blank og myk, men uten at den tar farge. Tilsett kraft og melk, og la det hele småkoke til grønnsakene er møre, etter ca. 15 minutter. (Jeg har her benyttet utblandet kyllingfond, men du kan også benytte 1 buljongterning og 6 dl vann.)

Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller lignende. Smak til med creme fraiche og tilsett eventuelt litt mer fond/smuldret buljongterning hvis du synes suppen er litt «tam». Gi suppen et forsiktig oppkok og smak deretter til med salt og kajennepepper.

Sellerirotsuppe med chorizo

Mens grønnsakene står og putrer, steker du chorizo i en en tørr stekepanne, til den er sprø.

Ha suppen i dype tallerkener, og fordel den sprøstekte chorizoen over. Gi gjerne suppen et dryss med kajennepepper og friske krydderurter, og server den sammen med godt brød som tilbehør, for eksempel eltefri loff.

Sellerirotsuppe med chorizo

Oppskriften gir ca. 3 middagsporsjoner eller forrett til 6.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Du har mange gode suppeoppskrifter. Jeg var på letning etter avokado suppe.
    Har du en oppskrift på det?

  2. Suppen er veldig god og jeg har laget den flere ganger 🙂 Veldig populær blant ungdommene også og det er kjekt. Men jeg lurer på dette med å steke grønnsakene før koking. Jeg skjønner løk, hvitløk og andre typer løk. Men når jeg skal lage suppe til mange er det en stor jobb å steke sellerirot og potetene. Må det gjøres? Eller kan jeg koke de på direkten ? Setter stor pris på svar.
    Må si at jeg liker svært godt matbloggen din og har fått mye skryt av matrettene dine 🙂
    Mvh, Marianne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.