Sandkaker er en av de gamle, tradisjonelle julekakene, som for mange inngår i de sju slagene til jul. Lag gjerne noen ekstra, og fyll dem med krem og friske bær, så har du også en deilig porsjonskake eller dessert.

Ingredienser

125 g smør , romtemperert
100 g melis
1 egg (lite)
30 g malte mandler
200 g siktet hvetemel (ca.)
20 sandkakeformer (ca.)

SLIK GJØR DU

Sandkaker

Mal mandlene i en kvern, eller kjør dem i en kjøkkenmaskin med kniver, til de er finmalt.

Bruk kjøkkenmaskin med K-spade og rør sammen romtemperert smør og melis til det er godt blandet. Rør inn egget, og tilsett deretter malte mandler og hvetemel til du har en jevn og fin deig. Dekk deigen med plast og legg den i kjøleskapet en times tid, eller over natten.

Finn frem ca. 20 sandkakeformer. Dersom de ikke har slippbelegg, må du smøre dem. Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme.

Strø litt hvetemel på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er 3-4 millimeter tykk. Sett sandkakeformene tett i tett på benken og løft deigen forsiktig over formene. Trykk deretter deigen jevnt nedi formene. Sett formene på en bakeplate, og stek dem på midterste rille i 12–15 minutter, til kakene er gylne i kantene og har tatt litt farge. Følg med mot slutten av steketiden.

Sandkaker

Hvelv kakene på en kald bakeplate eller lignende. De skal nå løsne lett, eventuelt kan du gi formene et lett trykk hvis kakene sitter fast. Avkjøl kakene deretter på bakerist.

Nytes slik de er, eller fylt med for eksempel stivpisket kremfløte eller vaniljekrem og friske bær (umiddelbart før servering).

Sandkaker

Oppbevares i tett kakeboks. Sandkaker kan fryses.

LYKKE TIL!

Oppskriften er lånt fra min nye kokebok Trines jul, som inneholder 140 oppskrifter på alt du trenger til advent, jul og nyttårsaften (og kan også benyttes ellers i året). Kjøp den her til rabattert pris. 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste