
Saltbakte poteter er godt tilbehør til grillmat, tapas - og buffeter. Saltbakingen setter en ekstra spiss på potetene - og det beste av alt er at det er veldig enkelt og slår alltid godt an. Til ca 6 porsjoner trenger du:
Annonse
Ingredienser
1 kg | poteter |
250 g | grovt havsalt (ca.) |
1/2 | hvitløk , grovt hakket |
frisk timian , hakket | |
olivenolje |
SLIK GJØR DU
Bruk poteter av omtrent jevn størrelse og behold skallet på. Vask potetene godt og legg de i bunnen av langpannen. Ringle over olivenoljen og fordel salt, hvitløk og hakket timian over.
Stekes ved 200 grader i ca 30-45 minutter, til potetene er møre og fine. Kjenn etter med en skarp kniv. Steketiden vil avhenge av hvor store potetene dine er. Rør i potetene 1-2 ganger i løpet av steketiden.
Som tilbehør til saltbakte poteter smaker det godt med aioli, som du finner oppskrift på her.
Enjoy!
Publisert 20. 6. 2011
Hei
Vi lagde disse i kveld, og fulgte oppskriften til punkt og prikke (brukte t.o.m. vekt). Brukte grovt havsalt. Men potetene var enormt salte når vi skulle spise dem. Skal det faktisk være salt oppå også, eller bare i bunnen? Skal saltet skrapes av etter baking? Brukte vi feil type grovsalt?
Hanne
Så dumt at potetene ble for salte! Jeg strør også litt salt over, men ved servering fjerner jeg mesteparten av saltet. Kan det være at skallet ikke var intakt under ovnsbakingen, slik at potetkjøttet absorberte saltet?
Går det an å servere disse kalde? Evnt varme de opp igjen?
Hei jeg tenkte jeg skulle saltbake poteter til et ganske så stort 50 års lag. Kan jeg lage disse på forhånd og holde de varme på noen måte. Eller er det slik at de må bakes og serveres men en gang?
Mmmm… Disse ble kjempegode! Brukte amandinepotet, grovt kvernsalt og tørket timian. Ikke hvitløk. Glemte å røre også men det gjorde tydeligvis ikke noe 🙂 takk for nok en god oppskrift med lekre bilder!