Kombinasjonen søt karamell med en twist av salt er utrolig god og smaker godt til det meste. Prøv for eksempel salt karamellsaus på gjærbakst, is, brownie, snickerskake, eplekake eller på pannekakene. Og følger du denne oppskriften er det stor sjanse for at du lykkes på første forsøk, så lenge du ikke rører i sukkerblandingen før alt sukkeret er smeltet og karamellisert! Lykke til!

Ingredienser

100 g sukker
3 ss vann
50 g smør
1 dl kremfløte
1/2-1 ts flaksalt (smak til)

SLIK GJØR DU

Salt karamellsaus

Ha sukker og vann i en tykkbunnet kjele, og gi det et oppkok. Du må IKKE røre, men du kan vende på kjelen innimellom. La det koke på middels varme til sukkeret er smeltet og har fått en fin og gyllen farge. Tilsett smøret og rør det hele sammen (først nå er det «lov» til å røre). Ha deretter i kremfløten, litt av gangen, og rør til alt er godt blandet. Du skal nå ha en jevn og fin saus. Smak til med salt, eller dropp saltet dersom du ønsker en tradisjonell karamellsaus. 

Ha karamellsausen på et rent glass eller lignende og la den avkjøles. Dersom du ikke skal bruke karamellsausen umiddelbart kan du oppbevare den i tett glass i kjøleskapet. Sausen er holdbar i 1-2 uker. Karamellsausen vil stivne når den står i kjøleskapet, men la den stå i romtemperatur i ca. 1 time før du skal benytte den, så vil den bli flytende igjen. 

(Nesten) alt blir bedre med salt karamellsaus! Prøv det for eksempel på kanelboller med karamelliserte epler, brownies, snickerskake, på vaniljeis, til pannekaker eller på eplekaken

Salt karamellsaus

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei! Karamell-saus ble mislykket! Den stivnet helt med sukker uten uten farve på nsvak varme. Måtte ha i smør og fløte i håp om at det må ha lenger tid? Skjønner ikke hva jeg har feilet.Har laget karamell til rulle-kake før på stekepanne. Men det tar lang tid. Håpet din oppskrift ble greiere,har du noen tips? Mvh B.Rygg.

 2. Jeg laget denne for andre gang i dag, og den smaker helt nydelig med salt. Gleder meg til å nyte den i julen.

 3. Denne smaker nydelig! Hvis sukkeret stivner så opp med temperaturen. Da smelter krystallene og det blir fin farge.

 4. Prøvde denne oppskriften for noen dager siden og med nok tålmodighet (tok sin tid til sukkeret ble brunt og en hadde lyst til å røre) var den veldig enkel og grei å lage når en fulgte oppskriften steg for steg – og resultatet ble en kjempegod salt karamellsaus. Jeg lager den noen timer før den skulle brukes, da jeg ikke ville ha den helt flytende på tallerkenen.

 5. Laget den nå på hytta, og skal servere den til familien til is. Den smaker nydelig, ikke for salt og ikke for søt!

 6. Toril

  Dette var ikke enkelt. Sukker og vann stivner. Etter 2. forsøk gikk det bra, men kjelen må stå på platen imens smør og kremfløten røres inn. Ellers blir det bare klumper.

 7. Blir veldig god.
  Ha litt mer vann og litt høyere varme og la sukkeret være i fred til det er helt smeltet.
  Eesy peesy

 8. Karamellsausen blei for stiv, er det noe som kan gjøres då? Eller tips kva den kan brukes til då?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste