Lag en deilig forrett eller smårett med sesongens plommer, parmaskinke, salat og mozzarella. Plommene karamelliseres i en deilig balsamicosirup, og den deilige sirupen dryppes over salaten helt til slutt. Dette er en kjapp, enkel og smakfull rett som du fikser på under et kvarter om du er rask på labben!

Ingredienser

8 skiver parmaskinke eller annen god skinke
4-8 plommer
3 ss sukker
4 ss balsamicoeddik
nykvernet sort pepper
1 mozzarella (av bøffelmelk)
50-75 g ruccula eller annen småbladsalat
4 grener basilikum
extra virgin olivenolje
brød

SLIK GJØR DU

Parmaskinke og balsamicoglaserte plommerDel plommene i to og fjern steinene. Del dem i 4-6 båter, avhengig av størrelsen på plommene. Finn frem en liten stekepanne eller kjele, og smelt sukkeret til det er karamellisert. Legg plommene med snittflaten ned og la dem surre i karamellen i 20-30 sekunder, før du snur dem over på den andre snittflaten. Ha i balsamicoeddik (gjerne en rimelig type) og litt nykvernet sort pepper og la dem stå å surre i 1-2 minutter, til plommene er knapt møre. Pass på at plommene ikke koker i stykker. Løft plommene forsiktig ut av pannen og ta vare på balsamicosirupen som er i stekepannen. Tilsett eventuelt et par spiseskjeer med vann dersom pannen koker tørr.

Fordel parmaskinke, plommer, mozzarella, småbladsalat og basilikum på porsjonstallerkener (eller på et stort fat dersom gjestene skal forsyne seg selv), og drypp balsamicosirupen over. Balsamicosirupen kan eventuelt byttes ut med en vellagret balsamicoeddik, hvis du har. Drypp gjerne også litt av din beste olivenolje over salaten. Serveres som forrett eller smårett sammen med godt brød, og gjerne sammen med en god vin i glasset.

Parmaskinke og balsamicoglaserte plommer

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste