Jeg elsker å servere enkle og smakfulle salater som tilbehør til grill- eller sommermaten, som for eksempel ruccula- og fennikelsalat med balsamicodressing. Prøv den til for eksempel grillet eller stekt kylling eller fisk.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

65 g ruccula (eller mer)
1 fennikel , i tynne skiver
1 neve pinjekjerner , ristet
40 g parmesan , i flak
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss balsamicoeddik , vellagret type
flaksalt
nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

Skjær fennikelen i tynne skiver (bruk gjerne en mandolin, hvis du har) og ha i en bolle sammen med rucculasalaten. Rist pinjekjernene i tørr stekepanne, og dryss dem over salaten (gjerne noe avkjølt).

Rør sammen olivenolje og balsamicoeddik, og smak til med flaksalt og nykvernet sort pepper. Drypp dressingen over salaten og fordel parmesanflak over (bruk gjerne en ostehøvel).

Server salaten som tilbehør til sommerens grillmat, eller til for eksempel stekt kylling eller fisk.

Ruccula- og fennikelsalat - sommersalater

Alle salatene på bloggen finner du samlet her.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste