Helstekt kylling er god og relativt rimelig mat. Ved å helsteke den får du et utrolig saftig og godt kyllingkjøtt. Jeg har her servert kyllingen sammen med piperade, som er en klassisk fransk siderett som jeg synes passer veldig godt til helstekt kylling. Prøv du også da vel, til 4 trenger du omtrent:

Annonse

Ingredienser

Rosmarinkylling

1 stor kylling (1-2 kg), gjerne Stangekylling
100 g smør , mykt
rosmarin , noen kvister hakket
2-3 fedd hvitløk
2-3 ts balsamicoeddik
salt og pepper

Ovnsstekte mandelpoteter

mandelpoteter , delt i to
olivenolje
maldonsalt
Rosmarin

Piperade

1 gul paprika , i grove biter
1 rød paprika , i grove biter
5 røde sjalottløk , delt i to (eller 1 rødløk, i grove biter)
1 boks hermetiske cherrytomater
2 ss tomatpuré
1/2 kinesisk hvitløk , finhakket
1 dl hvitvin
1 dl grønnsaks- eller kyllingkraft
frisk rosmarin , litt finhakket
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Bland smør, hvitløk, krydder og balsamicoeddik. Løsne noe av skinnet på kyllingen og fordel smørblandingen under skinnet så godt det lar seg gjøre. La gjerne kyllingen stå noen timer (i kjøleskapet) slik at smakene får satt seg.

Stek kyllingen ved ca 200-225 grader i 1-1,5 time. Steketiden vil være avhengig av hvor stor kyllingen din er og hvilken temperatur du velger. Kyllingen min var 1,4 kg og ble stekt ved 200 grader i ca 1,5 time. Du kan sjekke om kyllingen er ferdigstekt ved å stikke en kniv i låret på kyllingen. Dersom kraften som renner ut er klar, er kyllingen ferdigstekt. La kyllingen hvile 15-20 minutter før du skjærer den opp.

Ha potetene i et ildfast fat, ringle over olivenolje og strø maldonsalt og grovt hakket rosmarin over. Stekes ved ca 225 grader i ca 30 minutter, til potetene er møre og har fått en fin brunfarge.

Mens kyllingen hviler lager du piperaden. Surr paprika og løk noen minutter, og tilsett tomatpurè, hermetiske tomater, hvitløk og rosmarin og la det surre noen minutter til. Tilsett hvitvin og kraft (buljong) og la det surre  til grønnsakene er møre og fine. Smak til med salt og pepper.

Del kyllingen opp i biter og server med piperade og ovnsstekte poteter.

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Ååå dette så deilig ut. Jammen er du flink. Serverte «ovnsbakt torsk» hjemme forrige søndag og det ble en «hit» *smiler*. Er nok en rett som lages flere ganger c»,)
  Må si jeg får mange fine oppskrifter og stor lyst til å prøve ut forskjellige retter etter å ha vært innom her !!!! Ha en fin dag!

 2. Ble sulten!!!

  Og for oss i Oslo-området; SmartClub har stange-kylling på tilbud denne uken… (jobber ikke der, er bare veldig glad i ovnsstekt kylling!)

 3. Hei Trine

  Denne kyllingen så bare helt fantastisk ut,men hos oss har kyllingtacos blitt en hit.I dag skal vi ha minstemanns familiegruppe på «tacomiddag» med din hjemmelagede salsa og kyllingblanding- den er faktisk god å servere som en liten kveldrett med enten ris elller pasta også.
  Bjørg -:))

  1. Ja, kyllingtacoen er en hit her også! Kos dere med familiegruppe, jeg vet de blir godt tatt vare på de som havner rundt bordet ditt, Bjørg. 😉

 4. Hei:)
  Du så mye god mat du lager!
  Her minner jeg alltid noe fristende og inspirerende!
  Jeg har lagt deg til bloggen min så det blir lettere å følge deg:)
  Takk for en herlig side.
  Hilsen Inger Marie

 5. Helstekt kylling er en favoritt – og utrolig greit å lage. Flott med en ny variant.
  En liten uklarhet: I oppskriften står det hermetiske cherrytomater, i forklaringen står det tomatpuré. Hva er riktig?
  Takk for utrolig mange gode oppskrifter – og nydelige bilder. Er innom sidene hver dag og lar meg inspirere mange ganger i uken – til glede for familie og venner.

  Hilsen Kjersti

 6. Takket være eksponering på VG så nyter jeg nå noen dager med «dine» besøkstall, føles jaggu godt. 🙂

  Neste gang du lager kylling, kok opp en sitron og noen hvitløksfedd. Stikk en 10-12 hull på sitronen og legg den inn i buken sammen med hvitløken og en neve urter. Hjelper fantastisk mye på saftighet, smak og koketid.

  1. Så gøy! Men, så var det jammen et fint innlegg om blåskjell også da! Takk for sitrontips, som skal prøves neste gang jeg skal helsteke kylling! 😉

 7. Lagde alt i denne fantastiske oppskriften i dag på morsdagen; vannvittig godt! Til og med kokke-pappaen min satt og smattet!

  Ser det er andre oppskrifter her som jeg skal prøve en annen gang!

  Flotte bilder du har på bloggen også!

 8. Hei!
  Du har en kjempefin blogg. Jeg har prøvd flere av rettene, og det blir alltid vellykket. Et nybegynnerspørsmål om denne retten: har du potetene og kyllingen i ovnen samtidig?

  1. Kyllingen trenger vesentlig lengre tid enn potetene, så her er det hensiktsmessig å sette inn potetene mot slutten av steketiden på kyllingen, og skru opp varmen til 225 grader og la potetene steke ferdig mens kyllingen hviler. Lykke til! 😉

 9. Takk for nok en god oppskrift!
  Balsamicoeddik ble erstattet av revet skall av en sitron, og det ble veldig bra. Resten av sitronen ble delt i båter og stappet inn i midten av kyllingen. Det ble plass til en halv sitron. Resultatet ble utrolig saftig, nesten for saftig.
  Nå kokes det kraft av kyllingrestene. 🙂

  Neste gang skal jeg steke kyllingen på rist over langpanna så den ikke blir liggende i stekeskyen som renner ut under steking.

 10. Hei!

  Enda en fantastisk oppskrift, ser det ut til! 🙂 Blir spennende å prøve piperade, det er nytt tilbehør for oss.

  Vi lager ofte helstekt kylling (kjøper aldri ferdig grillet, det er ikke mat for mennesker…), og etter at nytt kjøkken er på plass lager vi den alltid i kombidamperen, fylt med sitronbåter og urter. Perfekt resultat hver gang, og supersaftig!

  God påske! 🙂

 11. Hei Trine, denne kyllingretten blir vår søndagsmiddag i dag. Gleder oss, i hvert fall etter alle de gode tilbakemeldingen….
  Jeg er stor fan av bloggen din. Du har reddet mitt jevnlige problem;»hva skal vi ha til middag i dag?» Jeg setter meg ned hver lørdag og planlegger ukemiddagene til min familie på 5 fra din blogg, og blir alltid inspirert, og ungdommene mine elsker rettene dine! Hverdagsrettene er ikke noe problem lenger takket være deg!!! Tusen takk!!!! vh Annette

 12. Dette ble en NYDELIG tirsdagsmiddag 🙂 De hadde ikke rå kylling, men jeg fant kyllingklubber og smørte balsamico blandinger oppå der istede. Hele familien spiste og dette blir garantert ikke siste gang det blir servert noe fra denne siden her….

 13. Jeg lagde hele menyen her på lørdag. Kyllingen og piperaden ble eksepsjonelt gode, og ble møtt med masse skryt. I dag brukte jeg restene av piperaden og lagde verdens beste tomatsuppe. Jeg la til litt ekstra vann/buljong og rester av kylling og borte ble det på 1-2-3. Utrolig godt. Så nå har jeg oppskrift på verdens beste tomatsuppe også 🙂 Jeg brukte forresten litt av kraften fra kyllingen i suppa istedenfor buljong.

 14. Kjøpte rå kylling på måfa på butikken idag. Det var så godt tilbud 🙂 Leita litt på nettet og fant denne oppskriften. Så nå gleder jeg meg til dagens middag 🙂 🙂 🙂

 15. Nydelige smakskombinasjoner i denne retten. Benyttet tipset ovenfor her og brukte rester av piperaden som basis til en tomatsuppe. La til en finhakket løk surret i smør, kyllingbuljong og en boks hakkede tomater. Det ble en aldeles nydelig suppe med deilig dybde i smaken.

 16. Butikken min hadde ikke rosmarin, så da ble det timian over hele linja i stedet. Det funket kjempefint. Pipenaden var nydelig og skal brukes sammen med annen stekt eller grillet mat senere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.