Med hermetiske tomater, linser og noen andre basisingredienser i hus er det utrolig mye godt du kan lage, som for eksempel denne smakfulle og mettende linsesuppen som (nesten) lager seg selv på under en halvtime.
Ingredienser
1 liten | rødløk , i små terninger |
4 fedd | hvitløk , finhakket |
nøytral olje til steking | |
1 ss | ingefær , finrevet |
1 ss | tomatpuré |
3 ts | karri |
1 ss | malt spisskummen |
1 ts | malt korianderfrø |
1/2 ts | chiliflak eller 1/2 rød chili |
6 dl | grønnsakskraft eller buljong/fond |
800 g | hermetiske tomater , hakkede |
2 | gulrøtter , i små terninger |
175 g | røde linser (tørkede) |
1/2 | sitron , smak til |
4 ss | gresk yoghurt el. |
chiliflak | |
frisk koriander |
SLIK GJØR DU
Skrell og skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang.
Stek løken på middels varme i oljen, til løken er blank og myk. La hvitløken steke med de siste to minuttene. Tilsett finrevet frisk ingefær, tomatpuré og krydderet, og la det surre med i ca. 1 minutt. Ha deretter i kraft, hermetiske tomater og gulrøtter. Skyll linsene i et dørslag el. og tilsett dem også. Gi suppen et oppkok og la den deretter småkoke i ca. 15 minutter, til gulrøtter og linser er møre. Smak til med sitronsaft, salt og mer krydder, om nødvendig.
Server suppen rykende varm med en klatt gresk yoghurt, frisk koriander og nan (eller annet godt brød) som tilbehør.
TIPS
- Dersom du ikke har tørkede linser kan du benytte hermetiske. Vent da med å tilsette dem mot slutten av koketiden, når gulrøttene er knapt møre.
- Hvis du ønsker en noe mer jevnet suppe kan du kjøre ca. 1/3 av suppen (eller mer) med en stavmikser el, som du heller tilbake i suppekjelen etterpå.
- Rester til overs? Nyt restene til lunsj dagen etter, eller frys dem ned.
- Dersom du ønsker det kan du for eksempel erstatte grønnsakskraften med kyllingkraft og/eller toppe suppen med litt sprøstekt spicy chorizo eller kjøtt-/kyllingrester.
VELBEKOMME!
Nydelig og mettende suppe!
Hei! Hvor mange gram hermetiske linser tilsvarer 175 g tørka linser? 🙂
Denne suppa er vår nye favoritt! Med noen tortillachips ved siden av ble det riktig lekkert.
Jeg ladge denne i går og har sjelden fått så mye skryt fra mannen i huset. Super god og kommer til å bli en gjengager.
Ble nydelig!
Hvilken karri menes her? Er det krydderblandingen karri eller rød/grønn karripaste?
Jeg har her brukt karrikrydder, den «vanlige» typen du finner i krydderhyllene i vanlige matbutikker.
Hei, jeg skal lage denne suppen til 16 personer. Ganger du løk og hvitløk opp med 4 eller bruker du mindre løk og hvitløk når du lager store porsjoner? Vennlig hilsen Ellen
Det kommer litt an på type rett, men bruker vanligvis å gange opp løk og hvitløk. Er du usikker så reduser mengden noe. Har skrevet litt om «mat til mange» i dette innlegget: https://trinesmatblogg.no/2019/11/mat-til-mange-hva-skal-jeg-servere-og-hvor-mye/
Love it ❤️ Fantastisk god og smakfull suppe. Manglet noen krydder, men plusset på litt rød paprika og chorizo pølse. En ny favoritt dette. Takk
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at oppskriftene faller i smak!
Deilig suppe!!