Torsk, rød curry, kokosmelk og paprika er en nydelig kombinasjon. Serveres med brokkolini, samt ris eller risnudler som tilbehør, alt etter hva du har mest lyst på.
Ingredienser
TORSK & CURRY
600 g | torskefilet , i biter |
salt | |
1 | rødløk , i tynne båter |
1 | rød paprika , i strimler |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
nøytral olje til steking | |
2-3 ss | rød karripasta (ca.) |
1 ss | tomatpuré |
500 ml | kokosmelk |
1 stilk | sitrongress |
1-2 ts | asiatisk fiskesaus |
1-2 ts | brunt sukker |
1/2 | lime , saften |
TILBEHØR
4 porsjoner | ris eller risnudler |
200 g | brokkolini eller brokkoli |
1/2 | lime , i skiver |
1/2 | rød chili , i skiver |
cashewnøtter eller peanøtter | |
frisk koriander |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt. Bank sitrongresset med skaftet på en kniv eller lignende, for å frigjøre de gode smakene (skal ikke skjæres opp da det skal fjernes før servering). Skjær også opp torsken i jevnstore biter, og krydre lett med litt salt.
Finn frem en stekepanne med høye kanter eller en vid gryte. Stek rødløken i nøytral olje et par minutter, og tilsett deretter paprika og hvitløk, og la det stå å surre til løken er blank og myk. Tilsett deretter karripasta (se tips) og tomatpuré, rør godt sammen og la det stå å surre i ca. ett minutt, før du tilsetter kokosmelk og sitrongress. Gi curryen et oppkok, smak til med (asiatisk) fiskesaus, brunt sukker, limesaft og eventuelt litt mer karripasta, og la det stå å koke på svak varme i 8-10 minutter. Rør av og til. Fjern sitrongresset. Dytt fiskebitene godt nedi curryen, sett på lokk, og la det stå slik å trekke under kokepunktet i ca. 5 minutter, til fisken er gjennomkokt.
Mens curryen koker: Kok ris eller risnudler etter anvisningen på pakken. Kok brokkolini i lettsaltet vann til de er møre og fine, etter ca. 4 minutter. Hell av vannet.
Server curryen umiddelbart etter at fisken er ferdig. Gi retten et dryss med grovt hakkede cashewnøtter, frisk chili, grovt hakket frisk koriander og lime – og nyyyyt!
TIPS
- Vær obs på at karripasta kommer i ulike styrker, så smak deg frem dersom du ikke er kjent med produktet fra før. Dersom curryen skulle bli litt sterk for enkelte kan du servere yoghurt naturell, rømme el. ved siden av.
- Server gjerne nan som tilbehør. Oppskrift på hjemmebakte nan finner du her.
- Alle curryoppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VELBEKOMME!